FOTO/VIDEO. Hristos a Înviat! Lumina Sfântă a ajuns la Satu Mare

Lumina luată de la Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost adusă, pentru al zecelea an consecutiv, la Satu Mare. În ciuda vremii de afară, creștinii au fost prezenți la aeroport pentru a întâmpina delegația sătmăreană. 

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă pentru a zecea oară și la Satu Mare. În ciuda ploii și a vântului, zeci de credincioși au vrut să fie prezenți la aeroport pentru a întâmpina delegația sătmăreană. Altături de ei a fost PS Timotei Bel, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

“Lumina Sfântă […] este un semn al dragostei divine. Îi mulțumim lui Dumnezeu. Mulțumim tuturor care au făcut posibilă această bucurie duhovnicească pentru credincioșii noștri din Maramureș și Satu-Mare. Hristos a Înviat și bucurie duhovnicească tuturor credincioșilor noștri”, a spus Timotei Bel.

Drumul spre Satu Mare a fost sponsorizat de Mircea Lețiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești.

Alături de Lețiu, din delegația sătmăreană a făcut parte și părintele Cristian Boloș.

Lumina Sfântă va fi răspândită la bisericile și mănăstirile din județ.

La aeroport au fost prezente și delegații din Ungaria, Slovacia și Austria, care vor duce Lumina Sfântă la credincioșii ortodocși.

Patriarhul Ierusalimului intră în capela unde se spune că este mormântul lui Iisus Hristos, iar la ora 14:30 s-a aprins Lumina Sfântă. Mii de credincioși au fost prezenți, mulți dintre ei imortalizând momentul în care Partriarhul iese din capelă cu ajutorul telefoanelor mobile.

La fel ca și în anii anteriori, au fost luate măsuri sporite de securitate.

Lumina Sfântă a ajuns la București la ora 19:10. De la Otopeni, delegații au pornit spre a trimite Lumina în județele țării.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Hristos a Înviat! Lumina Sfântă a ajuns la Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă, Lumina Sfântă
Lumina Sfântă ajunge astăzi cu avionul la Satu Mare, direct de la Ierusalim. Mii de credincioși o așteaptă

Închide