FOTO/VIDEO. În centrul Sătmarului: mașini pe trotuar, copii prin noroi!

Unii șoferi se încăpățânează să nu țină cont de nevoile semenilor lor, care circulă prin municipiul Satu Mare în calitate de pietoni. Cu toate că prevederile Codului Rutier sunt clare, se pare că nu este respectat nici măcar bunul simț.

De exemplu, pe strada Petru Bran, copiii și adulții sunt nevoiți să circule pe spațiul verde, prin noroi, fiindcă trotuarul este ocupat de către mașini. Să nu mai amintim că oprirea este INTERZISĂ în zonă printr-un indicator rutier!

Este bine de știut că începând din data de 21 ianuarie 2017, parcarea mașinilor pe trotuare este permisă numai acolo unde există spații special semnalizate în acest sens. Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 965/2016, ce a modificat Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier.

Spațiile speciale pentru parcarea mașinilor pe trotuar pot fi făcute doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni de un metru lățime (un metru pe trotuar, nu prin noroi) și dacă accesul vehiculelor se face din drum. Totodată, esențial este și ca poziționarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulația pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

Parcarea mașinilor pe trotuare era permisă, până pe 20 ianuarie 2017, chiar și în lipsa unor marcaje speciale în acest sens, însă numai dacă pietonilor le era lăsat liber un culoar de cel puțin un metru.

Potrivit legii, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, conform Codului rutier. Iar staționarea neregulamentară este sancționată cu patru sau cinci puncte-amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

2 Comments on "FOTO/VIDEO. În centrul Sătmarului: mașini pe trotuar, copii prin noroi!"

  1. cred ca exista o “explicatie”, conducatorii vehiculelor deplasandu-se din partea opusa orientarii indicatoarelor cu semnificatie oprirea interzisa au constat ca indicatorul nu se adreseaza domniilor lor

    View Comment
  2. Dar de ce vă mai mirați! În orașul ăsta trăiesc mașini nu oameni. Trebuie parcări și sensuri giratorii, nu spații verzi, locuri de joacă, școli, spitale și alte bazaconii. Totul trebuie făcut după dorința șoferilor. Oamenii? Să se mute dacă nu le place!
    Apropo, parcările etajate de pe Kogălniceanu și în spate la Someșul pe când? Jumate mandat a trecut deja.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
FOTO/VIDEO. Hoții au acționat în centrul Sătmarului, la pornirea iluminatului festiv. Dar au avut ghinion

Închide