FOTO/VIDEO. #ElectroluxRezist. După explicații, ministru Muncii, aplaudat de greviști. Angajații nu cedează!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a solicitat sindicaliștilor, după informările de la Prefectură, să îi convoace pe muncitori în vederea unor discuții. 

UPDATE 15:03 Sindicaliștii, chemați la negocieri. Muncitorii, l-au așteptat în stradă pe ministru

Muncitorii de la Electrolux așteaptă în continuare în stradă întâlnirea cu ministrul Muncii. Întrebat dacă merge să discute și cu angajații, ministrul a spus că el nu i-a chemat, deși a precizat în fața presei că vrea să se întâlnească și cu greviștii.

Aceștia au fost chemați de către sindicaliști la sediul fabricii din Satu Mare. Au așteptat mai bine de trei ore pentru a se vedea cu ministrul Budăi.

După câteva explicații, ministrul a fost aplaudat de greviști, care i-au mulțumit pentru că a venit la Satu Mare.

“Vrem să ne asigurăm că și dumneavoastră și angajatorii vor sta la masă să discute despre problemele dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, eu legal nu pot să vă spun mai multe. Dar ca și Guvern, trebuie să ne asigurăm că românii în România sunt respectați,” le-a spus ministrul celor adunați în fața fabricii.

În ceea ce privește nemulțumirile legate de ITM, ministrul a spus că procedura de control nu este finalizată.

“Voi discuta și cu doamna prim-ministru, să ne asigurăm că tot ceea ce ITM-ul trebuie să întreprindă, a făcut,” a precizat ministru.

Sătmărenii i-au transmis ministrului că principala sa obligație este să protejeze muncitorii. Discuțiile au avut loc în contextul în care greviștii sunt nemulțumiți că unii n-au primit răspuns de la ITM în ceea ce privește angajări făcute în perioada grevei.


Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a dus să se întâlnească cu conducerea Electrolux. El i-a chemat pe muncitori la discuții pentru ora 12:30. După aproape o oră, muncitorii care îl așteptau în fața fabricii s-au dus să îl cheme în stradă pentru a sta de vorbă și cu ei.

Muncitorii au solicitat demisia actualei conduceri Electrolux Satu Mare.

După întâlnirea avută la Prefectură cu liderii de sindicat, ministrul a precizat că își dorește o întrevedere și cu muncitorii aflați în grevă. Budăi a făcut în acest sens un apel la liderii de sindicat.

Ministrul se află la sediul fabricii Electrolux pentru a purta discuții cu conducerea din România a companiei. Budăi a spus că prin vizita sa la Satu Mare încearcă să medieze dialogul dintre sindicat și patronat. Întâlnirea cu reprezentanții companiei suedeze a fost stabilită în cursul zilei de ieri, a spus ministrul. La întâlnire a fost prezent și Gönczi Sándor, fost CEO al fabricii de la Jászberény.

Pentru început, Budăi s-a întâlnit cu liderii de sindicat și autoritățile județene. Una dintre problemele spinoase a fost cea a tichetelor de masă. Sute de persoane au depus sesizări la ITM după ce nu și-au primit tichetele pentru luna februarie. Sindicaliștii au primit și un răspuns din partea instituției de control, răspuns pe care l-au discutat inclusiv cu ministrul Muncii.

În replică, Electrolux a oferit un punct de vedere cu privire la acordarea tichetelor de masă.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. #ElectroluxRezist. După explicații, ministru Muncii, aplaudat de greviști. Angajații nu cedează!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, Marius Budăi
Reacția Electrolux. Ce spune compania despre problema tichetelor de masă

Închide