FOTO/VIDEO. Patru săptămâni de grevă: Protest pe Facebook #ElectroluxRezist

Muncitorii de la Electrolux se află în grevă de patru săptămâni. Un fond de solidaritate a fost stabilit pentru a da o mână de ajutor greviștilor. La București, discuții vor avea loc pentru modificarea legii Dialogului Social. 

Peste 400 de muncitori de la Electrolux Satu Mare se află în grevă de patru săptămâni. Un fond de solidaritate a fost stabilit la nivelul sindicatului Cartel Alfa pentru sprijinirea greviștilor. Potrivit liderilor de sindicat, în urma donațiilor, au fost stânsă suma de 20.000 de lei. Așa cum s-a precizat anterior, prioritate vor avea familiile în care ambii soți lucrează la Electrolux și sunt în grevă.

Dacă negocierile cu conducerea fabricii sătmărene au eșuat săptămâna trecută, greva de la Satu Mare a avut ecou la București. Sorin Faur a precizat că vor avea loc discuții la nivelul Camerei Deputaților pentru modificarea legii Dialogului Social.

Mai multe propuneri pentru diferite acțiuni de protest au venit și din partea greviștilor.

Protest #ElectroluxRezist

Greviștii au fost îndemnați să trimită mesaje pe Facebook celor de la Ambasada Suediei. Săptămâna trecută, muncitorii au fost îndemnați să transmită și scrisori diplomaților suedezi.

Greviștii, dar și cei care solidarizează cu cauza acestora, pot transmite mesaje pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei la București, una dintre cele mai active ambasade pe rețelele de socializare. Potrivit liderilor de sindicat, oamenii pot menționa în mesajul lor doar #ElectroluxRezist.

Pagina de Facebook a Ambasadei Suediei s-a remarcat pe Facebook cu mai multe mesaje care par să se poziționeze de partea societății civile. Mesaje de toleranță au fost postate în timpul referendumului pentru familia tradițională, iar autoritățile au postat și înregistrări cu ocazia protestului #șîeu. Nu de puține ori, mesajele transmise au fost caracterizate de presă drept ironii la adresa guvernelor PSD-ALDE. Practic, în mediul online, postările Ambasadei Suediei au fost precepute drept trolling față de guvernanți.

Întrebați dacă vor continua greva, muncitorii au spus că nu vor ceda, în ciuda dificultăților pe care le întâmpină.

Săptămâna trecută, acțiunile de protest au culminat cu marșul “vestelor albastre” prin centrul municipiului Satu Mare. Un apel la solidaritate a fost lansat de liderii de sindicat, care i-au rugat pe sătmăreni, dar și pe alți muncitori din țară să se alăture greviștilor de la Satu Mare. La apelul acestora au răspuns mai multe organizații Cartel Alfa din țară. Inclusiv liderii sindicatului, Bogdan Hossu și Liviu Apostoiu, au fost prezenți la Satu Mare.

Un apel la dialog a fost făcut și de prefectul județului Satu Mare, care a avut o întâlnire în cursul zilei de joi cu sindicaliștii.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Patru săptămâni de grevă: Protest pe Facebook #ElectroluxRezist"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
FOTO/VIDEO. Angajații Electrolux, de 15 zile în grevă: Nu puteți să ne ignorați

Închide