FOTO/VIDEO. Plan roșu activat la mall-ul NEPI Satu Mare: patru morți și 60 răniți (Exercițiu)

În cursul zilei de astăzi, ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță izbucnirea unui incendiu în brutăria de la parterul mall-ului Shopping city al celor de la NEPI Rockcastle, situat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

În urma incendiului o parte din construcție s-a prăbușit, un număr de aproximativ 20 de persoane fiind surprinse sub dărâmături, 4 persoane fiind decedate și 60 de persoane rănite. La momentul izbucnirii incendiului, în interiorul clădirii sunt surprinse peste 600 de persoane, angajați și clienți ai magazinului.

Până la sosirea forțelor profesioniste, conducerea obiectivului dispune măsura de evacuare a întregului personal din interiorul magazinului, respectiv începerea operațiunilor de lichidare și limitare a propagării incendiului la restul clădirii. Amploarea acestui eveniment impune activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Acesta este, pe scurt, scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren pentru stingerea unui incendiu la un centru comercial din municipiul Satu Mare, desfășurat în data de 06.09. a.c., care a avut ca principal scop: verificarea modului de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor şi învăţămintelor desprinse pe timpul desfăşurării exerciţiului.

La acţiunile de intervenţie, protecție şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor tactice create au participat forţe şi mijloace ale: Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, Poliției Locale Satu Mare, Serviciului de Ambulanță Județean, Unității de Primiri Urgențe, dar și ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, care a asigurat prezența punctului de comandă mobil la locul intervenției.

La acest amplu exercițiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare a participat cu 51 de cadre militare, cu 6 autospeciale de stingere, 3 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 container de căutare-salvare și 1 camion logistic.

Exerciţiul a început cu câteva zile înainte, cu partea de antrenamente şi verificări, iar pe parcursul desfășurării acestuia, activităţile au decurs conform graficului şi planificărilor.

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Plan roșu activat la mall-ul NEPI Satu Mare: patru morți și 60 răniți (Exercițiu)"

 1. Intreb nu dau cu parul:Punerea in siguranta a 60 de raniti cum se realizeaza:
  -cine le acorda ajutor,cum si cu ce ii evacueaza?
  -unde vor fi internati pentru tratament de specialitate?
  In rest felicitari pentru intentie dar realizarea pare departe,departe de adevar!!!Succes la pescuit sefilor!

  View Comment
 2. A fost un exercițiu scrie clar mi se pare nu?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre exercițiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pompieri
FOTO/VIDEO. Desfășurare de forțe la mall-ul Nepi. Pompieri și polițiști la Shopping City

Închide