FOTO/VIDEO. Plantă carnivoră descoperită lângă Carei

Adrian Danciu, un specialist în plante carnivore, a făcut o descoperire spectaculoasă. Aflându-se pe canalul din Berveni, acesta a observat o plantă carnivoră, care se hrănește cu insecte mici și viermi.

”Lângă Carei am găsit un canal în care crește o plantă carnivoră numită Utricularia Vulgaris. Se pare că în Satu Mare nu a fost semnalată, cel puțin pe canalul pe care am fost (…) Am vorbit astazi cu cei de la APM Satu Mare si cu cei de la Biodiversitate, care mi-au confirmat faptul ca planta carnivora Utricularia Vulgaris nu a mai fost semnalata pe canalul de irigatii de la Berveni. Problema este ca zona in sine nu este o zona ocrotita de lege, dar planta este. Sa vedem ce-i de facut … macar un panou de informare nu cred ca ar strica, avand in vedere ca este o planta rara si ocrotita de lege”, este mesajul lui Adrian Danciu, postat pe pagina sa de Facebook.

Sătmăreanul Adrian Danciu, în vârstă de 28 de ani, are în plan amenajarea unei grădini botanice cu plante carnivore, chiar în curtea casei sale din comuna Pișcolt. Care ar putea găzdui cu ușurință chiar și orele de botanică ale elevilor din comună.

Așa se face că în doi ani a ajuns de la patru plante carnivore la peste 170 de exemplare. Le-a pus pe toate în sera de numai patru metri lungime pe care a construit-o acasă, în comuna Pișcolț.

“Planta mea favorită se numește Bloody Mary. Este o plantă carnivoră nepentis, plantă carnivoră cu ulcioare. Am primit-o de la un prieten din Timișoara. Acesta este încă un puiuț, după cum vedeți este mic și este de culoare roșie”, a spus Adrian Danciu.

adrian danciu02

Multe dintre plantele sunt cumpărate din străinătate. Plante carnivore se găsesc și la noi în țară, în special în unele zone montane dar și în cele mlăștinoase. Prea puțini le și cunosc.

Dar cei care vor să afle ma multe o pot face pe situl deschis de Adrian Danciu. Este vorba despre un blog cu detalii foarte importante pentru pasionați. Click aici plantecarnivoreromaniablog.wordpress.com

adrian danciu01

1 Comment on "FOTO/VIDEO. Plantă carnivoră descoperită lângă Carei"

  1. Janos Mark-Nagy | iulie 16, 2018 at 11:44 |

    Utricularia vulgaris se găsește în mai multe zone ale județului Satu Mare, printre altele în multe din brațele moarte ale râului Tur.
    Iar acest fapt se știe de mult. Dacă autorul ar fi citit publicația renumitului botanist Carol Karacsonyi din Carei: Flora și vegetația județului Satu Mare, atunci ar fi aflat că nu e nimic senzațional în această descoperire.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Județul Satu Mare
Chioșcurile de ziare, scoase la executare silită. Era ziarelor a apus

Închide