FOTO/VIDEO. Poliția Satu Mare își prezintă noul pistol-radar!

În dotarea Poliției Rutiere Satu Mare se află de câteva săptămâni un radar-pistol. Cunoscut în termenii de specialitate drept cinemometru. Aparatele de tip pistol au cameră video HD şi pot detecta de la peste 1.000 de metri viteza de deplasare a maşinii, plăcuţa de înmatriculare, dar şi trăsăturile faciale ale şoferilor. Polițiștii sătmăreni l-au prezentat astăzi, în mod oficial, pe Drumul Național 19.

Aparatul de radar mobil are un laser integrat şi o cameră video digitală de înaltă fidelitate, ceea ce face din LTI 20-20 TruCAM unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile pe piaţă. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferilor.

Radarul măsoară viteza maşinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar.

”Acest pistol radar poate detecta o viteză cu care circulă un autovehicul până la o distanță maximă de 1200 de metri și până la o viteză maximă de 322 km pe oră. De asemenea, acesta poate detecta orice sistem de bruiere care poate fi instalat într-un autovehicul. Instant îmi trimite un mesaj pe display și trimite un semnal audio. Acest sistem radar va fi folosit și în acțiunile viitoare, mai ales că nerespectarea limitei de viteză reprezintă cauza principală generatoare de producere a accidentelor rutiere grave. Este mult mai practic de utilizat, în momentul în care un autovehicul se apropie de noi îi detectează viteza, poate detecta simultan mai multe viteze și poate fi folosit și pentru depășiri neregulamentare”, a declarat un ofițer de poliție.

3 Comments on "FOTO/VIDEO. Poliția Satu Mare își prezintă noul pistol-radar!"

  1. Wow…gata…se vor reduce accidentele întrucât șoferii vor merge mai încet… In tara in care nu sunt autostrăzi, in care numărul mașinilor creste înfiorător și unde administratorii drumurilor prefera să pună limitări de viteză în loc să repare drumurile. Deci mai multe mașini, viteze mai mici și drumuri subdimensionate. Iar instituțiile se ocupa de efecte și nu de cauze.

    View Comment
  2. Dupa noile modificari ale CR, poate fi folosit doar la 10 m de masini inscriptionate de Politie. Ce vad in poza e ilegal, pandari, ….

    View Comment
  3. Bai obositilor din …… faceți drumuri bune, autostrăzi și sa vedeți ca nu mai se I tâmplă atâtea nenorociri

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Politie Judetean
Codul Rutier, făcut praf. Șofer cu alcoolemie enormă în municipiul Satu Mare

Închide