FOTO/VIDEO. Povestea de succes a oșanului care construiește casele milionarilor din Londra

PresaSM vă prezintă povestea sătmăreanului Nelu Ciorbă, care face furori în Londra cu bijuteriile arhitecturale executate pentru miliardarii marii metropole. Astfel, la 51 de ani, vârstă pe care nu o arată, Nelu Ciorba, un oşan întreprinzător şi care nu se fereşte de muncă, se poate declara un om împlinit. Spunem asta deoarece a reuşit în timp relativ scurt să-şi facă un nume în industria firmelor de construcţii din Regatul Unit (Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor), unde este premiat an de an la competiţiile de profil.

Începutul a fost mai dificil

Să nu credeţi însă că i-a fost uşor să răzbească într-un domeniu exclusivist cum este cel al companiilor de construcţii. În 1998 a plecat în SUA, unde a lucrat în domeniul construcţiilor. S-a întors în România, dar nu s-a adaptat aici, a mers pentru o perioadă scurtă de timp în Suedia, iar din 2007 s-a stabilit în Marea Britanie. În Regatul Unit a reușit să pună pe picioare, în 2011, firma de construcții CC Ltd. (Ciorba Construction Ltd.).Nelu nu era novice în acest gen de business, deoarece înainte a ocupat o funcţie de conducere într-o companie de construcţii din Londra. Și-a dat însă seama că pentru a prospera e nevoie să se bazeze pe forțele proprii. La început, a avut o mică echipă cu care s-a aventurat în ale construcţiei, pornind cu renovări de apartamente. În prima fază, a avut pierderi considerabile, dar a venit un moment nesperat când lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi, de acolo, a pornit ascensiunea.

Care este secretul succesului?!

În accepțiunea lui, secretul succesului trebuie să aibă următoarele ingrediente: credința în Dumnezeu, relaţii oneste în afaceri, calitate şi excelare în muncă, respect între subcontractori sau muncitori.

Într-un timp relativ scurt şi datorită acestor principii Ciorba Construction Ltd. a cunoscut succesul. După trei ani de monitorizare atentă din partea Considerate Construction Scheme, organizaţie independentă susţinută de Guvernul Marii Britanii al cărei rol este îmbunătăţirea imaginii industriei de constructii, a obţinut în noiembrie 2015, medalia de argint, la cel mai important eveniment al anului în domeniu. De atunci an de an este printre cele mai bune companii de construcţii din UK, fapt certificat de distincţiile primite la competiţiile de profil unde criteriile de selecţie sunt foarte riguroase.

Clienți unul și unul

Firma oșanului din Londra are clienţi unul şi unul. Spre exemplu, unul dintre clienţii firmei Ciorba Construction Ltd este prieten cu David Cameron, cei doi având şi copiii la aceeaşi şcoală.

”Activitatea companiei este centrată în cea mai mare parte în Central London (Chelsea), care este visul oricărui copil englez să locuiască aici când va deveni matur, South Kensington, Belgravia şi, uneori, chiar Mayfair. Ne ocupăm cu diverse proiecte, precum lucrări de structură, basements (niveluri subterane), extensii, renovări complete de case sau apartamente. Venim în contact cu clienţi din segmentul de sus al societăţii, cum ar fi bancheri, directori de televiziune, parlamentari, manageri, oameni de investiţii de peste hotare, avocaţi sau oameni de afaceri. Am avut un proiect şi pentru a doua cea mai bogată familie din Malaezia, adăugănd un nivel subteran până la 4.5 metri adâncime sub toată casa şi curtea din faţă”, a declarat Ciorbă.

Potrivit acestuia, firma este în strânsă legătură cu arhitecţi, ingineri de structură, designeri şi inspectori în domeniul construcţiilor, cât şi cu diverse companii englezeşti angajate ca subcontractori. „Obiectivul nostru este să fim în continuare de încredere şi să demonstrăm că românii merită să aibă şansa lor peste hotare”, a mai spus românul.

Recunoaștere din partea României

La ceremonia de decernare a premiilor de excelenţă în domeniul construcţiilor de anul trecut, desfăşurată în sala de evenimente a hotelului Four Season , a fost prezent şi ambasadorul României în Regatul Unit, Dan Mihalache care s-a arătat încântat de performanţele obţinute de un compatriot de-al său.

“Mi-a făcut o plăcere deosebită să fiu alături de un român de succes, Nelu Ciorba, la decernarea premiilor Considerate Constructors Scheme 2017. Şi anul acesta, compania Ciorba Construction s-a bucurat de o înaltă consideraţie şi a obţinut Golden Considerate Constructors Scheme Annual National Company Awards şi Most Runner Up Company. Sunt încântat de faptul că unei firme româneşti i se recunoaşte determinarea şi calitatea muncii pe care o prestează”, a declarat ambasadorul.

Premiat…din nou

Institutul Regal al Arhitecților Britanici  a organizat și în acest an premierea celor mai importante firme de construcții. Performanțele si seriozitatea au fost răsplatite – din nou – cu Gold Award! Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât  juriul a acordat și trofeul  ”The Most Considerate Company Runners Up”.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Povestea de succes a oșanului care construiește casele milionarilor din Londra"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Țara Oașului
FOTOGALERIE. Premieră istorică! Țara Oașului, pe coperta ”National Geografic”

Închide