FOTO/VIDEO. Protest inedit al unui deputat la Electrolux Satu Mare. Au intervenit jandarmii

Deputatul independent Adrian Dohotaru a participat astăzi la greva celor de la Electrolux Satu Mare. Acesta le-a transmis greviștilor că a depus deja în Parlament o nouă lege a Dialogului Social.

”Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din fața întreprinderii, de față cu sindicaliștii, media și jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar și opoziția, să pună pe agenda publică tema justiției sociale, regasită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coș pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc.”, este mesajul lui Adrian Dohotaru.

Deputatul clujean (ex-USR) s-a dus în Grădina Romei, unde a scris un mesaj dedicat celor de la Electrolux Satu Mare. A scris pe panoul celor de la Electrolux: ”România nu este țara muncii ieftine”.

Adrian Dohotaru a mai lipit trei veste galbene pe panou, cu trimitere la protestul vestelor galbene din Franța, respectiv la protestul vestelor albastre inițiat de Cartel Alfa.

Un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare l-a abordat la final și i-a adus în vedere că se face vinovat de încălcarea Legii 61/1991 privind liniștea și ordinea publică, fiind sancționat cu o sută de lei, potrivit informațiilor PresaSM. Cuantumul amenzii este cuprins între 100 și 500 de lei, jandarmii aplicând nivelul minim.

Deputatul independent se așteaptă ca cei din conducerea Electrolux să depună o plângere penală, după cum s-a întâmplat și cu liderii din Cartel Alfa Satu Mare și Sindicatul Liber SAMUS din Electrolux.

”Mă aștept și la o plângere penală, dar am să invoc nesupunerea civică”, a declarat Adrian Dohotaru pentru PresaSM.  

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Protest inedit al unui deputat la Electrolux Satu Mare. Au intervenit jandarmii"

  1. Si, pe langa toate aceste propuneri legislative, ii sugeram domnului deputat, care este un “no name”pentru majoritatea, sa adauge si pedepse mai mari medicilor care dau concedii medicale pe banda rulanta, ca muncitorii “se scriu afara” intr-o veselie. Si, de asemenea, pedepse mai mari pentru munca la negru si neplata impozitelor aferente. Ce ziceti, bagam si astea in pachet? Ca, daca tot e campanie electorala, sa stie clujenii ce voteaza.

    View Comment
  2. Din păcate, România este țara muncii ieftine. De ceea au venit industriașii. Alte fabrici precum COLGATE, POIANA au mers la bulgari petru forță de muncă și mai ieftină. Dar deputatul ce a vrut, reclamă ieftină?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, Inspectoratul Județean de Jandarmi
FOTO/VIDEO. Unii muncitori și-au dat demisia din sindicat. Liderii, apel către greviști

Închide