FOTO/VIDEO. Reacție Spitalul Județean: Fumul a intrat în clădire, zeci de persoane evacuate

Incendiu la Spitalul Județean Satu Mare. Conducerea Spitalului Județean a dat un comunicat oficial, pe care îl redăm mai jos: 

”În sera zilei de 07.11.2018, într-o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Locaţia I, a izbucnit un incendiu. Focarul de incendiu a fost depistat de angajaţii Spitalului la croitoria din cadrul Spitalului, într-o încăpere în care se depozitează lenjeria uzată. Imediat după ce a fost descoperit incendiul a fost anunţat ISU Satu Mare care a intervenit de urgenţă cu mai multe autospeciale, focarul de incendiu fiind lichidat în scurt timp.

Fumul rezultat de pe urma incendiului a pătruns în câteva încăperi şi pe holurile situate la parterul clădirii A, motiv pentru care au fost evacuaţi temporar câţiva pacienţi şi vizitatori aflaţi în incintă. Pe perioada intervenţiei specialiştilor ISU, şi alte cîteva minute după intervenţie, a fost întreruptă parţial alimentarea cu energie electrică în corpul A al clădirii Spitalului. Întreruperea nu a afectat secţiile de Terapie Intensivă, Bloc Operator, Săli de Naştere, Unitate de Primiri Urgenţe, CT, Radiologie etc.

Niciunul dintre pacienţii internaţi în secţiile SJU Satu Mare, şi nici personalul de serviciu, nu a avut de suferit de pe urma acestui incendiu. Conducerea SJU Satu Mare aduce mulţumiri pe această cale personalului ISU Someş Satu Mare pentru promptitudinea şi profesionalismul cu care s+a intervenit pentru lichidarea focarului de incendiu”.


Reamintim că un incendiu a izbucnit miercuri seara la subsolul Spitalului Județean Satu Mare. Este vorba despre o încăpere în care erau depozitate mai multe haine și alte materiale. Fumul gros a urcat la etajele superioare. La fața locului s-au deplasat echipaje ale ISU Satu Mare. Au fost prezenți 15 subofițeri cu trei autospeciale de stingere a incendiilor.

Incendiul a fost lichidat în câteva minute.

Pompierii au evacuat aproximativ 30 de persoane. Este vorba despre aparținători și bolnavi deplasabili.

“În acest moment incendiul a fost stins și se procedează la ventilarea întregii clădiri. Au fost evacuate aproximativ 30 de persoane (aparținători și bolnavi deplasabili),” spun pompierii.

Potrivit protocolului, a fost oprită alimentarea cu energie electrică. Sistarea curentului s-a făcut pentru tot spitalul, mai puțin pentru Unitatea de Primiri Urgențe.

Situația este în curs de evaluare, iar pompierii au luat în calcul inclusiv ideea evacuării parțiale a unității.

Un incendiu similar a avut loc acum patru zile și la Spitalul Județean din Sibiu. Și în acest caz, incendiul a fost localizat tot la subsolul unității medicale. Ca și la Satu Mare, una dintre probleme a fost legată de evacuarea fumului din incinta spitalului. Nu au fost raportate victime.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Reacție Spitalul Județean: Fumul a intrat în clădire, zeci de persoane evacuate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Judetean Satu Mare
Incendiu Spitalul Județean Satu Mare
FOTO/VIDEO. PANICĂ. Incendiu la Spitalul Județean. Clădirea în beznă, zeci de persoane evacuate

Închide