FOTO/VIDEO. Restricțiile de circulație pe timp de noapte au intrat în vigoare

Restricțiil de circulație pe timpul nopții au intrat în vigoare, potrivit dispozițiilor Ordonanței militare. Polițiștii au informat astăzi seară cetățenii județului că nu au voie să iasă noaptea pe stradă, decât pentru urgențe sau pentru a merge la seriviciu. 

Au intrat în vigoare restricțiile cu privire la circulația persoanelor. Astfel, în intervalul orar 22:00 – 06:00, este permisă deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru asistența persoanelor vârstnice, a copiilor sau a persoanelor cu dizabilități sau pentru activități scurte, în jurul locuinței, din nevoia de activitate sau pentru animalele de companie.

În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei să se efectueze numai pentru cumpărături, urgențe, mișcare și animale de companie.

Circulația persoanelor în afara locuinței se efectuează doar cu respectarea măsurilor de prevenirea a COVID-19. În intervalul orar 6 – 22, circulația presoanelor să se efectueze, este o recomandare, doar pentru următoarele motive: în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri precum și bunuri pentru activitatea profesională, pentru urgențe medicale, însoțirea copilului sau persoanelor în vârstă, deces al unui membru de familie, deplasări scurte pentru nevoile de mișcare ale oamenilor și animalelor de companie.

Vela a explicat că, măsurile pentru intervalul orar 06-22 sunt o recomandare.

O altă recomandare a MAI este cea legată de faptul că grupurile să nu fie formate de mai mult de trei persoane,  trei persoane care nu locuiesc împreună.

Secretarul de Stat Raed Arafat a avut o precizare cu privire la recomandările făcute pe timp de zi. Pentru a limita răspândirea coronavirusului, Arafat a făcut un apel la cetățeni și i-a rugat ca să ia recomandările drept obligații, accentuând că doar astfel pot fi protejați membrii familie și comunitățile.

Pe parcursul nopții, circulația este permisă doar pentru motivele prezentate mai sus.

Măsura se aplică  începând cu 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Iată articolele din Ordonanța militară

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Restricțiile de circulație pe timp de noapte au intrat în vigoare"

  1. Ce bine ca au scos-o si pe duduia aia sa-si faca selfie-uri cu strazile goale. Bravo ei! Ati irosit o masca!

    View Comment
  2. Misoginule e politista,isi indeplineste atributiile de serviciu ca sa poata ,,desteptii,, sa faca in continuare comentarii ,,inteligente,, pe site…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, libertate de mișcare
Prefectul de Maramureș cere restricția circulației persoanelor și filtre în trafic

Închide