FOTO/VIDEO. Românii au comemorat Dictatul de la Viena pe străzile Sătmarului


Sute de români au comemorat Dictatul de la Viena printr-un marș pe străzile centrale ale municipiului Satu Mare. După un simpozion organizat la Muzeul Județean Satu Mare, de la ora 16.00, participanții au pornit – în jurul orei 18.30, în procesiune spre Centrul Nou al municipiului Satu Mare, pe traseul Bulevardul Ion I.C. Brătianu, Piața Libertății, Pasajul Corneliu Coposu.

Evenimentul face parte dintr-o serie mai amplă de manifestări, în organizarea Centrului pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și filiala Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena.

Organizatorilor li se alătură și Asociația ASTRA, Despărțământul „Aurel Coza” Carei, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare, istorici, cadre didactice universitare.

Sâmbătă, cu începere de ora 16.00 – se va marca Dictatul de la Viena la Carei, la Monumentul comemorativ al Refugiaților, cu un TE DEUM, depuneri coroane de flori, respectiv un simpozion susținut de doi istorici.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Românii au comemorat Dictatul de la Viena pe străzile Sătmarului"

  1. Păcat că disputele au rezultat torturi, batjocură, genocid. Amintirea nu trebuie să nască ură ci dimpotrivă, avertisment, să nu se mai întâmple. Respect pentru participanți pe căldura asta.

    View Comment
  2. A fost foarte decent, nimic extremist sau șovin! Felicitări!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Asociația Avram Iancu
VIDEOREPORTAJ. Sătmareanul care salvează folclorul moțesc din județul Satu Mare

Închide