FOTO/VIDEO. Sătmărean ucis cu focuri de armă de Poliție! Martor: ”Nu s-a opus arestării”

Vasile S., un bărbat originar din Negrești-Oaș, a fost ucis cu focuri de armă în urma intervenției Poliției indoneziene. Negreșteanul era suspect într-o schemă suspectă cu carduri bancare. Presupusul complice al lui Vasile S. ar fi precizat că victima a fost împușcată în mod ilegal, căci nu s-a opus arestării. În schimb, polițiștii din Indonezia susțin că Vasile S. ar fi încercat să sustragă arma unui polițist. 

De unde a pornit totul

Ancheta polițiștilor indonezieni a pornit după ce în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai mult plângeri conform cărora – prin metoda skimming – au fost golite conturile a 17 persoane.

”Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono. În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români. Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea.

CANCAN.RO a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală.

Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți.

Surprinși în flagrant

Cei doi români au fost suprinși de polițiști exact în momentul în care se pregăteau să acționeze în zona Kemang, intenționând să instaleze o cameră-spion la un ATM, precum și un device menit a înregistra parola celui care utilizează ATM-ul. Conform informațiilor oficiale, Vasile S. din Negrești-Oaș și C. din Craiova au acționat în mai multe zone – vizând bancomate din Kalimalang, Otista, Cideng și Tomang -, astfel că ”profitul” pe care l-au obținut a fost foarte mare. Polițiștii vorbesc despre ”sute de milioane” (n.red. – rupii). Firește, infracțiunile trebuie stopate și pedepsite ca atare, indiferent de naționalitatea infractorilor.

Dar un apropiat al supraviețuitorului C. a declarat – pentru CANCAN.RO – că Vasile S. nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Și asta pentru că, fiind suprins în flagrant delict în fața automatului bancar, nu s-a opus arestării. ”Doar a vociferat”, spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis ”ca pe un câine”. Ceea ce pune acțiunea polițiștilor într-o cu totul altă lumină, iar Ministerul de Externe al României trebuie să se implice, de urgență, în acest caz. De altfel, polițiștii indonezieni au declarat, public, că vor colabora cu reprezentanții Ambasadei României la Jakarta.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Sătmărean ucis cu focuri de armă de Poliție! Martor: ”Nu s-a opus arestării”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre decedat
Soț și soție găsiți morți într-un apartament din municipiul Satu Mare

Închide