FOTO/VIDEO. Sătui de mizerie, țiganii din Tășnad s-au mobilizat. Curățenie generală în cartier!

Imagini impresionante în Tășnad, acolo unde un tânăr de etnie rromă a reușit să determine o întreagă comunitate să iasă și să facă curățenie în cartierul țigănesc din oraș. Tomi Danko, în vârstă de 33 de ani, plecat de mai mulți ani peste hotare, a revenit cu o mentalitate occidentală și a adus o schimbare.

Tomi Danko este inițiatorul unei acțiuni masive de igienizare a cartierului de rromi din orașul Tășnad. A plecat încă din anul 2008 în capitala Angliei – Londra. Tomi și-a făcut un rost în viață, iar acum are o soție și o fetiță de zece ani, care este la școală în Londra. Viața lui Tomi nu a fost ușoară. A muncit în Slovacia – 5 ani, Germania – 2 ani, Olanda – 4 luni, și apoi în Anglia. Peste tot a învățat cât de importantă este disciplina și mediul în care trăiești. Tomi a înțeles că schimbarea unei comunități pornește din interiorul ei. De la cum trăiește, la cum păstrează curățenia.

Așa se face că a păstrat legătura cu toți prietenii rămași în cartierul natal și a reușit să îi mobilizeze spre cea mai mare acțiune civică de salubrizare a cartierului. Zeci de tineri au pus mâna pe mături, lopeți și saci menajeri, reușind să strângă deșeurile aruncate la voia întâmplării.

Visul lui Tomi este ca toți țiganii să le urmeze exemplul. Disciplina și solidaritatea par să fie secretul ieșirii din sărăcie pentru semenii lui. El a văzut alternativa, și-a depășit bariera socială, iar acum încearcă să contribuie la viitorul comunității din care a plecat.

Activistul tășnădean Cristian Irimuș a filmat întreaga acțiune. În imaginile video de mai jos: 

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Sătui de mizerie, țiganii din Tășnad s-au mobilizat. Curățenie generală în cartier!"

  1. si mizeria cine a facut,nu ei?

    View Comment
  2. Da nam inteles care este stirea sau evenimentul din postare adica ce curata dupa oameni orasului Tasnad?? Nu!!! Dupa ei insusi curata ei fac mizeriile alea

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre rromi
FOTO. Rromul din județ care a salvat de la sărăcie 40 de țigani din Tășnad

Închide