FOTO&VIDEO. Sensul giratoriu de la Burdea chiar funcționează. Mai greu doar pentru pietoni

Sensul giratoriu de la Burdea chiar funcționeazăSensul giratoriu functioneaza

Sensul giratoriu de la Burdea chiar funcționează. Timpii de așteptare au scăzut iar tranzitarea podului durează doar câteva minute. 

După consultări cu conducerea Biroului Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi a mai multor specialişti, Primăria Municipiului Satu Mare a luat decizia de a amenaja un sens giratoriu în intersecţia de la Burdea. O firmă specializată a făcut măsurătorile necesare, iar sensul giratoriu a fost amenajat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Iar măsura se pare că a dat rezultate, căci traficul rutier este mult fluidizat.

În medie, după aglomerația de vârf, șoferilor le ia în jur de cinci minute să traverseze Podul Decebal.

Este o măsură cu caracter temporar, agenți de Politie supraveghează traficul rutier în intersecție iar semafoarele funcționează pe intermitent.

Informație importantă pentru pietoni

Ca urmare a acestei decizii, trecerile de pietoni din această intersecție au fost temporat desființate. Pe fiecare latură a intersecției, la circa 150 de metri distanță există trecere sigură și semnalizată pentru pietoni: pe strada Careiului la magazinul Kaufland, pe bulevardul Octavian Goga în fața bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”, pe bulevardul Cloșca în dreptul bisericii ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” iar pentru a nu trece intersecța în cel mai aglomerat colț se poate folosi traseul de sub podul Decebal, ocolirea fiind de circa 200 de metri.

Duminică dimineața, după montarea sensului giratoriu, mulți dintre pietonii obișnuiți să folosească trecerile din intersecție au fost nemulțumiți de noile reguli. Autoritățile în schimb în roagă să fie înțelegători, soluția fiind una temporară și contribuind la decongestionarea traficului. Pietonii sunt rugați, la fel ca și conducătorii auto, să respecte regulile de circulație pentru a preveni eventimentele rutiere nedorite.

”Rugăm cetățenii, pietoni și conducători auto să respecte semnele de circulație și le mulțumim pentru înțelegere”, se arată în comunicatul Primăriei Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "FOTO&VIDEO. Sensul giratoriu de la Burdea chiar funcționează. Mai greu doar pentru pietoni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre intersecția Burdea
intersecția Burdea: sensul giratoriu, montat
FOTO. Primăria informează pietonii pe unde să treacă strada în zona Burdea

Închide