FOTO/VIDEO. Situație critică la Urgențe. Medici puțini, creștere a numărului de pacienți

După ce medicii de familie au intrat în grevă ca urmare a negocierilor eșuate cu cei de la Ministerul Sănătății, fapt ce a dus la închiderea majorității centrelor de permanență din județul Satu Mare, majoritatea pacienților s-au dus către Unitatea de Primire Urgențe. Managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, a făcut apel la înțelegere din partea pacienților și le-a garantat acestora că se fac toate eforturile pentru gestionarea acestei situații, generate de creșterea adresabilității.

Ca să exemplificăm, la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare lucrează doar 14 medici. Câte trei medici pe fiecare tură: unul pe Urgențe Majore, unul pe Urgențe Minore și un medic pediatru. Dacă luăm în calcul faptul că în data de 3 ianuarie au fost 143 de pacienți în intervalul orar 07.00 – 19.00, rezultă un număr de 12 pacienți pe oră. Mai mult în intervalul critic 19.00 – 19.50 au fost și 16 pacienți. Ceea ce înseamnă că personalul medical nu poate să își ia nici măcar o simlă pauză.

”Problemele din sistem, cu această situație tensionată între medicii de familie și Minister, a dus la o creștere de 20% a numărului de pacienți pe UPU. Nu putem suplimenta numărul de medici, dar îi asigurăm pe toți pacienții că încercăm să ținem situația sub control”, a declarat, pentru PresaSM, managerul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc.

Președintele Colegiului Medicilor de Familie, dr. Călin Bumbuluț, a declarat pentru Informația TV că regretă situația creată, dar a precizat că medicii de familie au luat la rândul lor o serie de măsuri pentru evitarea aglomerării Urgențelor.

”Medicii de familie și-au atenționat pacienții ca să încerce să evite deplasarea la Urgență, numai în situația în care nu se poate altfel. Noi încercăm să le ușurăm situația pacienților și medicilor de la Urgențe. Până acum noi, medicii de familie, am preluat o parte din Codurile Verzi, din urgențele minore”, a spus președintele Colegiului Medicilor de Familie, dr. Călin Bumbuluț.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Situație critică la Urgențe. Medici puțini, creștere a numărului de pacienți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Judetean Satu Mare
Accidentare gravă. Bărbat la Urgență, după ce i-a explodat o petardă în față

Închide