FOTO/VIDEO. Susținere internațioanală pentru greviști. Conducerea, supărată pe angajați, spun sindicaliștii

Greviștii de la Elextrolux au parte de susținere internațională. Liderii de sindicat au mai spus și că cei din conducere sunt nemulțumiți de incidentul care a avut loc săptămâna trecută. 

Susținere internațională pentru greviștii de la Electrolux. Liderul de sindicat Sorin Faur a precizat că mai multe organizații sindicale au trimis și vor trimite scrisori către concernul suedez, susținând cauza angajaților din Satu Mare.

“Mesajele din partea sindicatelor încep să curgă. Fiecare sindicat din alte țări le trimit la Stockholm. Am văzut din Turcia, Bulgaria, Macedonia, Polonia și ele încep să fie din ce în ce mai multe,” a spus Faur despre susținerea pe care o primesc greviștii, mai ales din partea sindicatelor care activează în industria ușoară.

Săptămâna aceasta va fi una de presiuni, le-a mai comunicat liderul de sindicat Sorin Faur celor adunați în această dimineață în fața fabricii din Satu Mare.

Conducerea fabricii, supărată pe greviști, spun sindicaliștii

În ceea ce privește negocierile, nu sunt semne că dialogul cu patronatele se va relua. Sorin Faur a precizat că cei din conducerea fabricii au transmis că “sunt supărați” pe incidentul care a avut loc săptămâna trecută. Scandările au fost cele care i-au nemulțumit pe șefii de la Satu Mare.

“Aia de sus sunt supărați pe noi de ieșirea aia de atunci,” a spus Faur. “Au luat atunci înregistrarea aia, au tradus-o în engleză și suedeză și au trimis-o mai sus. Au strigat de necaz, nu înseamnă că și le dau în cap la cei dinăuntru,” a povestit Faur despre discuțiile avute cu directorul de Resurse Umane.

Și alte confederații sindicale internaționale au anunțat, încă din primele zile ale grevei, că sunt alături de muncitorii de la Satu Mare. Scrisori de susținere au primit greviști și din partea sindicatelor care activează în fabricile din alte țări deținute de concernul suedez.

Tocmai lipsa dialogului a fost sancționată și de cei trei muncitori care au anunțat luni că intră în greva foamei. Gestul extrem, spun aceștia, ar trebui să îi facă pe șefi să revină la masa negocierilor.

Grevă la Electolux, 5 săptămâni: “Dacă voi rezistați […] știu că va fi bine”

Liderii de sindicat au făcut apel la solidaritate, iar muncitorii au răspuns în cor că nu vor ceda.

“Fără susținerea voastră, tot ce facem este nul. Dar vă garantez că dacă voi rezistați în continuare aici, știu că va fi bine. Știu că este greu, știu că este din ce în ce mai greu. Dar nu va mai dura mult. Nu cădeți în genunchi!”, le-a transmis Marian Apostol greviștilor, liderul Cartel Alfa Caraș-Severin.

Presiunile financiare sunt tot mai mari pentru angajații care se află de cinci săptămâni în grevă. Liderii de sindicat i-au îndemnat să încerce să găsească alte metode pentru a face rost de bani, doar să nu accepte oferta care vine din partea patronatului, și asta pentru că salariul propus de aceștia nu le va asigura o viață decentă și nici nu va rezolva celelalte probleme reclamate.

“Nu cedăm, nu cedăm”, au striga muncitorii la finalul discursului ținut de liderul din Caraș.

Au continuat și scandările la adresa conducerii fabricii, cea considerată responsabilă pentru situația de la Satu Mare. Muncitorii au vorbit nu doar despre salariile mici, ci și despre ritmul de lucru.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Susținere internațioanală pentru greviști. Conducerea, supărată pe angajați, spun sindicaliștii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, municipiul Satu Mare
FOTO. Cum arată viitoarele blocuri ANL. Apartamentele pentru MApN, multe neocupate

Închide