FOTO/VIDEO. Sute de sătmăreni s-au considerat umiliți la alegeri! Ce spun autoritățile

Sute de președinți și membri ai secțiilor de votare din județul Satu Mare s-au declarat umiliți de condițiile pe care au fost nevoiți să le suporte cu ocazia predării proceselor verbale și ale buletinelor de vot duminică noaptea, după închiderea urnelor, la Biroul Electoral Județean, amenajat la Colegiul Tehnic de Transport și Telecomunicaţii ”Ion I.C. Brătianu“.

Din imaginile primite de PresaSM se vede cum oamenii dorm pe mese, pe scaune, obosiți și flămânzi. În unele cazuri au intervenit și echipajele medicale de prim-ajutor ale Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare.

Oamenii susțin că nu și-au putut cumpăra de mâncare, fiind ținuți – în unele cazuri – până dimineața pentru a preda documentele. În cazurile mai fericite, unii membri ai secțiilor de votare și-au sunat cunoștințele, care le-au adus alimente peste gardul imobilului.

Reporterii PresaSM au contactat reprezentanții Prefecturii Satu Mare, care au ținut să precizeze că ei au respectat toate obligațiile ce decurg din legislația în vigoare.

”Noi am făcut tot ce ne impunea legea. Chiar mai mult. Fiecare membru al secțiilor de votare a avut o diurnă pentru hrană de zece lei, după cum prevede legislația în vigoare. Am dus zece bidoane cu apă, iar în incintă a fost un automat pentru cafea”, a precizat Ramona Antonescu, șef al Serviciului Monitorizare din cadrul Prefecturii Satu Mare.

În ceea ce privește timpii mari de așteptare, reprezentanții Prefecturii susțin că de vină ar fi și unii președinți de secție, care nu și-ar fi făcut bine treaba. În schimb, unii președinți de secții acuză tratamente privilegiate. Mai exact, unii ar fi avut ”intrare” mai ușoară.

”Faptul că unii au stat atât de mult are o explicație. Au fost președinți de secții de votare care au venit cu toate documentele făcute perfect și au stat cinci minute. În alte cazuri am renumerotat voturile. Unele aspecte au ținut și de președinții de secție. Noi ne-am conformat întru totul cerințelor legale”, a mai precizat Ramona Antonescu.


NOTA REDACȚIEI: Nu știm cum este posibil că autoritățile își fac mereu treaba, dar nu le iese mai nimic. Iar rezultatul vorbește de la sine. Vorbim despre o realitate factuală, nu o interpretare subiectivă. 

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Sute de sătmăreni s-au considerat umiliți la alegeri! Ce spun autoritățile"

  1. satmarean | mai 28, 2019 at 13:52 |

    Organizare stil PSD!!!! și se mai miră și nu înțeleg de ce nu au fost votați!!

    View Comment
  2. Tentativă de răspuns la nota redacției: INCOMPETENȚA!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri europarlamentare 2019
Cum se împart mandatele. Cine sunt cei care sigur ajung în PE

Închide