FOTO/VIDEO. Viscolul și ninsorile fac prăpăd în țară. Drumuri blocate, trenuri anulate, locuitori fără curent


Vremea severă din ultimele 24 de ore a făcut prăpăd în țară. Zeci de județe sunt în continuare sub avertizare de viscol și ninsoare, iar potrivit Deptartamentului pentru Situații de Urgență, mii de consumatori, inclusiv din Satu Mare, au rămas fără energie electrică. Mai multe drumuri au fost închise, pe unele rute trenurile au rămas în gară, iar traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă. Și astea nu sunt singurele probleme. 

În prezent se acționează la nivelul a 16 județe (BR, BH, BN, BZ, CL, CS, CT, GL, GR, HR, IF, IL, PH, SV, TL și VN) și municipiul București aflate sub cod Portocaliu și Roșu, atât pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea persoanelor ce au fost afectate, pentru împrăștierea de materiale antiderapante, cât și pentru repunerea sub tensiune a liniilor electrice, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pe mai multe artere rutiere, circulația este afectată. Este vorba de autostrada A2, pe tronsonul București – Fetești, dar și pe 20 de segemente de drumuri naționale: DN 2D, DN 21, DN 2B/BR, DN 1H/BH, DN 1A/BV, DN 21, DN 3, DN 31, DN 3A/CL, DN 24D/GL, DN 12C, DN 13B/HR, DN 2C, DN 21A, DN 2A/IL, DN 1A, DN 1B, DN 71/PH, DN 23B, DN 2/VN).

Sunt afectate și 6 drumuri județene: DJ 203, DJ 211/BR, DJ 608A/CS, DJ 251, DJ 242A/GL, DJ 685/HD)

Este în continuare închisă circulația rutieră pe toate categoriile de drumuri de la nivelul județelor Brăila, Buzău, Ialomița și Tulcea,  până la ieșirea de sub avertizarea COD ROȘU.

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă, pe aeroporturile din zonele aflate sub avertizare.

În ceea ce privește traficul feroviar, este în continuare blocată circulația pe secțiunea 502 între stațiile Ilva Mică (BN) și Vatra Dornei (SV), iar pe celelalte secțiuni traficul a fost reluat cu locomotive diesel până la repunerea sub tensiune a instalației electrice.

Pe celelalte tronsoane de cale ferată din zonele aflate sub avertizare/atenționare circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă.

Sunt suspendate manevrele în toate porturile maritime, Bara Sulina și Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Probleme au fost înregistrate și la punctele de trecere a frontierei. La nivelul PTF Giurgiu, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masă mai mare de 12t la solicitarea părții bulgare din cauza ninsorilor din această țară, iar în PTF Nădlac se desfășoară pe o singură arteră pe sensul de ieșire din cauza afectării unei copertine.

La nivelul drumurilor naționale și al autostrăzilor, CNAIR a acționat cu 423 utilaje, fiind utilizate 1.433,5 tone de material antiderapant.

Inclusiv la Satu Mare, spun cei de la DSU, sunt consumatori care au rămas fără energie electrică.

“Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situației distribuitorilor de electricitate, la ora 06.30 sunt nealimentate cu energie electrică 180 localități din 19 județe (AB, BH, BR, BZ, BN CJ, CV, DB, GL, GR, HR, IF, MM, MS, PH, SB, SM, SJ și VN), fiind afectați 88.227 consumatori finali, unde acționează 141 echipe de intervenție”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Viscolul și ninsorile fac prăpăd în țară. Drumuri blocate, trenuri anulate, locuitori fără curent"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cod roșu, meteo, Ninsoare
Mai multe județe din țară intră sub Cod roșu de vânt puternic

Închide