FOTO/VIDEO. Zeci de DACII, de toate ”vârstele”, în centrul Sătmarului! Un eveniment de zile mari

Parada mașinilor de epocă la Satu Mare. Zeci de pasionați de autoturisme Dacia, din țări precum Ucraina, Ungaria, Polonia sau România, participă în acest sfârșit de săptămână la cea de-a șasea întâlnire internațională a cluburilor Drum Bun, eveniment organizat în județul Satu Mare. În acest an sunt prezenți zeci de proprietari. Anunțul a fost făcut de către președintele Drum Bun România, George Negrea.

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 12:00, în fața Catedralei Romano-Catolice (Piața Libertății) are loc Parada Automobilelor de Epocă. Programul evenimentului include pe lângă etalarea mașinilor de epocă din țară și din străinătate și o prezentare a turismului sătmărean.

Sunt expuse autoturisme retro ale unor pasionați din Polonia, Ucraina, Ungaria și România. După evenimentul de la Satu Mare, o coloană formată din 20 de automobile vor porni în turul României, în cadrul Caravanei România GO, organizată de Ambasada României în Polonia, Ministerul Infrastructurii din Polonia, Cluburile „DRUM BUN” și Camera Bilaterală Româno-Poloneză.

Din caravană va face parte și sătmăreanul George Negrea, cu o Dacia 1300. Scopul aceste caravane este acela de a promova turismul românesc și construcția autostrăzii „VIA CARPATICA”. Organizatorii doresc să promoveze turismul sătmărean și pasiunea pentru automobilele vechi.

Evenimentul este organizat de Clubul de Autoturisme Retro „Drum Bun”, filiala Satu Mare și Muzeul Daciei Românești cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Clubul „Drum Bun” este asociația mașinilor de epocă înființată de polonezi în urmă cu aproximativ 7 ani, filiala de la Satu Mare fiind deschisă în toamna anului 2013, președintele fiind George Negrea. Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme românești Dacia, dar și alte mărci internaționale. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare și Cracovia colecționarii de mașini de epocă au o relație strânsă și organizează periodic întâlniri și expoziții de vehicule istorice atât în România cât și în Polonia.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Zeci de DACII, de toate ”vârstele”, în centrul Sătmarului! Un eveniment de zile mari"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Dacia, Paradă
Parfum de epocă. Sătmărenii, invitați să admire bijuteriile pe patru roți

Închide