Front COMUN pentru REDUCEREA impozitelor la Satu Mare. TOATE partidele şi-au dat mâna

În cadrul şedinţei Consiliului Local Satu Mare, consilierul UDMR Maskulik Csaba a solicitat Primăriei să ia în considerare posibilitatea reducerii cotei de impozitare.

“După cum ştiţi, am depus acea hârtie prin care am cerut să fie analizată acea propunere de a reduce taxele şi impozitele locale. În măsura în care putem face ceva, faceţi toate demersurile ca în ultima şedinţă din luna martie, dacă se poate, dacă nu se poate, atunci să se spună că nu se poate. Să nu rămână Satu Mare ultimul oraş”, a solicitat Maskulik Csaba.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a arătat de acord cu această solicitare. Totuşi, a taxat conducerea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, pe care a acuzat-o că nu ar dori un astfel de demers.

“Se poate face acest lucru şi ştiţi că ultima discuţie (…) am văzut că şi alte municipii au lansat astfel de acţiuni (Zalău şi Oradea, n.red.) şi trecem peste cei de la DITL (Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, n.red.) care nu doresc acest lucru. Ţin să precizez că acesta este un proiect comun al primarului şi al consilierilor locali. Este un interes comun”, a răspuns Dorel Coica.

Reamintim că un grup de inițiativă din municipiul Satu Mare, în funte cu Adelin Ghiarfaș, directorul unei unităţi bancare, a înaintat Primăriei și Consiliului Local o petiţie prin care se cere solicită reducerea cotei de impozitare la Satu Mare.

“Înţelegem necesitatea unor majorări, dar considerăm că este aberant ca sumele plătite, având în vedere hotărârile dumneavoastră, să crească la o cotă de 1,3% din valoarea impozabilă a clădirii, adică o creştere cu 1.620,55% faţă de anul fiscal anterior, la care se mai adaugă încă o creştere netă de 16%. Ca şi bază de pornire propunem ca acestea să fie stabilite la minimul permis de lege, având în vedere ca şi acest minim are reprezenţă o creştere semnificativă faţă de anul trecut, adică la 0,2%, care ar reprezenta o creştere de 249,32% faţă de anul 2015. Nu ne spuneţi că nu este posibil, prin puterea exemplului va atasam hotararea unui consiliu local din Alba, unde la initiativa primarului acest lucru a fost posibil”, se arată în petiţia online.

Fii primul care comentează! despre "Front COMUN pentru REDUCEREA impozitelor la Satu Mare. TOATE partidele şi-au dat mâna"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.