FUG specialiștii din PRIMĂRIA Satu Mare. De ce GOLESC birourile

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, atras ieri un semnal de alarmă, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune local ITV, vizavi de demisia unui număr important de specialiști. Edilul șef sătmărean a dat exemplul unui număr de șase tineri ingineri, care au părăsit administrația locală pentru salarii de până la șase sau șapte ori mai mari.

”Ne-au plecat foarte mulți tineri. Pe bună dreptate că pleacă. Sunt ingineri constructori, o meserie extrem de vânată. Din păcate, astăzi nu se mai specializează. Mi-au plecat șase ingineri. De la 1.600 de lei (salar lunar, n.red.) la 6.000 – 7.000 de lei, la companii franceze sau germane. Și nu am putut să îi opresc”, a declarat Dorel Coica. 

Dorel Coica a precizat că Primăria Satu Mare ar avea nevoie urgentă de specialiști în servicii cheie, precum Investiții sau Achiziții. Conform aceleiași surse, la aceste birouri angajații nu mai fac față volumului mare de lucru.

”Avem nevoie de cinci oameni pentru Centrul Tehnologic și pentru Casa Meșteșugarilor, pe care le-am făcut pe bani europeni și care au scadență în luna martie să funcționeze pe propriile puteri. Avem nevoie la Achiziții de doi-trei oameni, la Investiții doi-trei oameni. Suntem sub avarie. (…) Oamenii de la Achiziții și Investiții sunt copleșiți de proiecte”, a conchis Dorel Coica. 

Edilul șef a reluat tirul asupra șefilor din Direcția de Impozite și Taxe Locale, dar și alte servicii ale Primăriei, pe care îi acuză că încasează lunar salarii cuprinse între 10.000 și 14.000 de lei. Dorel Coica spune că aceste discrepanțe salariale generează tensiuni majore între angajații administrației locale. Mai mult, chiar și fostul arhitect șef al municipiului Satu Mare, Alexandra Bașa, ar fi plecat din cauza unor astfel de tensiuni.

2 Comments on "FUG specialiștii din PRIMĂRIA Satu Mare. De ce GOLESC birourile"

  1. Ohhh Doamne!!! De ce asa mare diferenta de bani ?!?Respect celor care au invatat inca ani de zile,daaar!!! De ce se fac asa diferente de salarii???!!! Un muncitor nu are raspundere??Nu trebuie sa gandeasca???!Nu are obligatii???!!!De cee asa mare diferenta??!!Si asta nu ajunge,dar sant firme care- si permit sa intarzie cu banii oamenilor.E foarte interesant ca pot obtine asa salarii mari de la firmele straine?!?!!muncitorul la aceeasi firma tot sal.min.pe ecomomie are,si numai cu multe ore suplimentare poate avea putin mai mult; in frig,in mizerie conditii inumane in celeai multe locuri.Trist,foarte trist

    View Comment
  2. Strigatoare la cer sunt discrepantele dintre , de exemplu, economisti la Impozite si taxe si restul economistilor muritori de rand. Dar se stie ca sefii de la finantele locale au venituri mari pt ca si-au pus tot felul de sporuri, dar mai ales pentru ca noi ne platim impozitele corect, iar ei se premiaza si incaseaza sporuri pt asta

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
E OFFICIAL! Dorel Coica este candidatul PSD la primăria Municipiului Satu Mare – VIDEO

Închide