Pentru o mai la obiect informare: Bârsău 20,883 milioane lei …

Comment on G4Media: Primăriile ”apropiate de Govor” din județ, bani de la Guvern. PSD ia 80% din proiecte by Gică Contra.

Pentru o mai la obiect informare: Bârsău 20,883 milioane lei – modernizare drumuri, Craidorolț 17,290 milioane lei – modernizare drumuri, Supur 29,166 milioane lei – modernizare străzi. Sunt curios câți bani vor fi folosiți,în realitate, pentru scopul declarat și câți vor ajunge în pușculița de partid sau personală a unor PSD-iști. Nu au ei nici o treabă cu numărul de voturi adus partidului. Ce influență nemaipomenită pot avea cele 116 localități?! Dar 10%, nu mai mult, din 2,3 miliarde lei înseamnă 230 milioane. Peste 40 milioane Euro. Asta merită. Banii s-au dus către primării conduse de oameni de încredere care pot garanta un câștig personal de 10% din totalul investiției. O parte pentru ei, o parte pentru șefii lor pe linie de partid, o parte pentru partid. Tânărul Cosma de Ploiești a explicat cum se împart banii. D’aia a trebuit cu botu’ pe labe DNA Ploiești. Speram că aceste comentarii, sau altele, indiferent, să le văd în cuprisul articolului. E ușor cu date de alte publicații. Păreri personale, nimic?! Să nu deranjăm, nu-i așa?!

Recent Comments by Gică Contra

Primarul Kereskényi, reacție dură la adresa MAI după crima de la Satu Mare
Dacă nu ieșea public cu astfel de acuze, nu exista articolul. Dacă nu exista articolul, nu era huiduit. Ceva de genul: dacă tăcea, filozof rămânea. Nu trebuia să încerce să exploateze politic un eveniment tragic. Trebuia să stea în banca lui.


Primarul Kereskényi, reacție dură la adresa MAI după crima de la Satu Mare
Fenomenal, cine critică poliția! O fi uitat că a avut cătușele pe mâini pentru că a provocat scandal la un meci de baschet. Sau handbal. Important este ce avea actualul primar (vice-primar, în funcție, la dat evenimentului) pe mâini. Căpitanul de jandarmi care a avut curajul să facă acest lucru a fost ajutat șă plece din Jandarmerie la scury timp după aceea. Ar cam trebui să se abțină!


OPINIE. Poliția trimisă după COVID, cerșetorii ne omoară în plin centrul Sătmarului
pentru CĂ „onorabilul” Scuze! Graba.


OPINIE. Poliția trimisă după COVID, cerșetorii ne omoară în plin centrul Sătmarului
Nu prea ai dreptate, domnule ziarist. Poliția locală nu avea ce să-i facă acelui boschetar (și nici unui contravenient la L 61/91) pentru că nici măcar poliția națională (adică, poliția poliție, că în România nu există „poliție națională”, există „poliție” și „poliție locală”) pentru „onorabilul” (în acest caz ghilimele chiar au caracter peroiativ, spre deosebir de cele anterior folosite), revin „onorabilul” Adrian Năstase, în 2003, când a fost modificată (aproape în totalitate) Constituția României, la art. 23, alin. 13 a a rămas formularea „(13) Sancţiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.” Deci, atât timp cât nu a comis vreo infracțiune nu putea fi reținut sau arestat. Tot datorită modificării Constituției, neplata amenzilor nu poate fi pedepsită cu închisoare contravențională (vezi motivul de mai sus). Așa că, datorită cadrului legislativ existent nu prea ai ce să le faci oamenilor străzii. Că, posibil, era sub influența unor substanțe (interzise sau nu), posibil. Dar, asta este altă discuție. Nu dați, doar, în poliții. Vedeți dacă vreunii din cei care au avut puterea să facă schimbări au făcut ceva. Din toate referendumurile de după 2003 nici unul nu s-a referit la această problemă. De altfel, unul singur a fost aprobat. Cel cu 300 de parlamentari. și, surpriză. Majoritatea parlamentară a decis că nu e nevoie să modifice legea electorală în acest sens. Ba. mai mult, de la 470 în perioada 2004-2008, la alegerile din 2012 parlamentul a ajuns la 588 membri pentru ca, la alegerile din 2016 să revină la 465 membri. Scuze pentru divagație. Vinovații reali pentru ce s-a întâmplat în Satu Mare se găsesc în altă parte. Polițiștii (de care or fi) sunt cei mai ușor de arătat cu degetul. Datorită legislației existente era doar o chestiune de timp până ce urma să se întâmple așa ceva și la noi. Din păcate.


Secretul succesului: cum a reușit Satu Mare să aibă cele mai puține cazuri de COVID-19 din România
În articolul în care se lăuda cu marile realizări prefectul a spus că într-o zi au fost efectuate 157 testări. În aceeași zi, în țară au fost efectuate 14.480 testări ceea ce înseamnă o medie de 308 testări/județ. (Am luat în considerare 47 județe, respectiv 41+6 sectoare ale Capitalei). Modul în care am făcut calculul ar fi trebuit să-l ajute pe prefect însă, nu poate fi ajutat. Prefectul spune că au fost 147 teste în județul Satu Mare în aceea zi, adică mai puțin decât jumătatea mediei pe țară. Am comparat ți media totală a testărilor efectuate în județe și cele 6 sectoare ale Bucureștiului. Dacă presa din Satu Mare nu ar linge în … dos autoritățile ar putea ridica și această problemă. Media în țară este de 17.225 testări/județ în întreaga perioadă în timp ce prefectul se laudă cu aprox. 9.500 testări în întreaga perioadă. Am luat cifrele din comunicatele Min. Sănătății. Pentru a afla nr. de testări în intervalul 09.07., ora 13,oo – 10.07., ora 13,00 am făcut diferența între nr. total de testări de testări comunicate în 09.07. și 10.07. Guvernul nu mai dă nr. de testări zilnice. Concluzia? În jud. Satu Mare se testează la jumătate față de media pe țară dar, ne lăudăm ce bine stăm. Un „Cadru sanitar” ne îndeamnă să respectăm recomandările pentru prevenirea infectării. Da, așa trebuie să facem. și cadrele sanitare trebuie să-și întrebe superiorii iar, noi, inclusiv mass-media, trebuie să întrebăm autoritățile de ce în județul Satu Mare se lucrează cu frâna de mână trasă și după accea se lăudăm ce fapte de eroism fac când, în definitiv, nu fac decât să scoată în evidență incapacitatea lor de a gestiona situația la nivelul județului. Faptul că nu testezi nu înseamnă că nu ai infectări. Înseamnă că e foarte posibil să ai în derulare o situație pe care nu o cunoști în adevărata dimensiune. Și, asta nu înseamnă, mici pe departe, o eficientă gestionare a situației.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. Crengi căzute peste mașini în Cartierul Micro 17! Au intervenit pompierii

Închide