Gabriel Leș, despre discursul lui Iohannis: “O înșiruire de lozinci sterile”

Ministrul Gabriel Leș consideră că discursul președintelui Iohannis nu s-a bazat pe realitățile socio-economice. În plus, spune ministrul, Iohannis a avut un sigur scop prin mesajul transmis, cel de a se menține la putere.

Ministrul Gabriel Leș critică ieșirea publică a președintelui Iohannis pe care o caracterizează drept o “înșiruire de lozinci sterlie”. Ministrul spune că datele economice îl contrazic pe șeful statului și arată că guvernarea PSD a adus cu sine o creștere economică pe care românii o resimt în viața de zi cu zi.

“Nu am auzit un contra-argument viabil, un reproș punctual. Totul este o înșiruire de lozinci sterile. Cifrele venite chiar de la UE plasează România pe podiumul creșterii și dezvoltării economice în Uniunea Europeană. Românii simt aceste realități în viața de zi cu zi, și totuși se alimentează o psihoză generalizată, lispită de argumente corente, împotriva PSD. Nu puține state din Europa traversează actualmente crize politice cu efecte semnificative asupra actului de guvernare. Observam însă, o diferență fundamentală în ce privește situația din Romînia. Confruntarea politică, viscerală de-a dreptul, nu se consumă în jurul unor proiecte, a unor obiective, a unor idei cu privire la ce ar fi de făcut pentru țară”, spune ministrul Leș.

Leș mai precizează și că beneficiile guvernării PSD sunt certe, iar rezultatele de la europarlamentare sunt greu de explicat.

“Nu știu cât am învățat din lecția scrutinului la Europarlamentare. Diagnosticul este complex, întrucît nu este lesne de explicat (sau acceptat) cum se face că deși beneficiile guvernării PSD sunt certe, imaginea partidului a avut de suferit. De guvernările PSD se leagă cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă a României. Începând cu accederea în UE și NATO, și terminând cu cele mai ample intervale de creștere economică, Partidul Social Democrat a fost un reper”, spune Leș.

Leș a criticat și partidele de opoziție și viziunea pe care o propun ei pentru România.

“Realitățile socio-economice din țara noastră relevă că politicile de stânga sunt esențiale, chiar dacă unii au încercat să trivializeze inclusiv discursul în cheie doctrinară. A devenit aproape frivol să vorbești astăzi în România de politici de stânga și de dreapta. Nu cred că putem continua așa. Este nevoie de o resetare a jocului. Nu pot concepe ca improvizații sinistre de tip Pro-România să devină o alternativă. Soluțiile la problemele României reale nu am văzut să vină de la “antrepenorii” rapace cu papion ai dlui Iohannis, și nici de la camarila cu epoleți și relfexe neo-marxiste a dlui Barna. Lumea se schimbă, regiunea freamătă, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici. România are nevoie de PSD, iar PSD-ul are nevoie de curaj pentru a fi la înălțimea renumelui care l-a consacrat”, a mai spus sătmăreanul Gabriel Leș.

Fii primul care comentează! despre "Gabriel Leș, despre discursul lui Iohannis: “O înșiruire de lozinci sterile”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri prezidențiale 2019 Satu Mare, Gabriel Leș, Klaus Iohannis, PSD
FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, despre vizita la Racșa: “Oameni calzi, oameni primitori”

Închide