Gaming-ul este mai mult decât o etapă


Gaming-ul de performanță a luat avânt în ultimii ani, devenind una dintre cele mai interesante nișe ale sportului. Da, începe să fie considerat un sport, întrucât toate elementele acestuia sunt prezente și în gaming (esports): o arenă, echipe și susținători în tribune. Iar dacă luăm în calcul și premiile puse în joc, încasările din gaming-ul profesionist încep să ridice multe sprâncene.

O constantă a gaming-ului de profesionist este echipamentul folosit: o unitate centrală cu componente de ultimă generație, periferice performante și accesorii oferite de sponsori. Pentru cei cu dorința de mobilitate, ideea de a muta tot timpul acest setup este din start imposibilă. De aceea, pe piață au apărut laptopuri de gaming.

Laptopuri gaming ca parteneri în drumul spre succes

Nu vom afirma că un laptop de gaming va înlocui unitatea centrală specializată, la fel cum au făcut-o laptopurile normale pentru vechile calculatoare. Când vine de performanța de top, nimic nu poate întrece un procesor și o placă grafică destinate gamingului pe desktop. Însă laptopurile de gaming sunt cel mai bun partener în drumul spre succes.

Cel mai des veți observa că sporturile de echipă implică achiziționarea laptopurilor de gaming. Fie că e vorba de ASUS, MSI sau Alienware, ecranele mai mari și tastaturile specifice gamerilor îi ajută pe aceștia să exerseze zi de zi și să devină mai buni.

Portabilitatea acestora oferă flexibilitate echipelor, neținându-le legate de un anumit spațiu. Chiar și lipsa firelor ajută mult, mai ales că laptopurile de gaming de astăzi au capacitatea de a rula ore bune doar pe baterie, cu setările grafice maxime.

Laptopuri gaming ca mijloc de popularizare a fenomenului eSports

Dacă nu ai timp de construirea unui calculator de gaming și de cumpărarea unui monitor care să te mulțumească, un laptop de gaming este cea mai bună alternativă. În primul rând, ai toate componentele adăpostite într-un spațiu foarte compact pentru performanța pe care o obții. În ceea ce privește monitorul, dimensiunile încep, în general, de la 15” (deși Alienware a avut în trecut un model simpatic de 11.6”), iar rezoluțiile pleacă de la Full HD în sus. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, laptopurile pot fi echipate pentru cel mai solicitant joc.

Pe lângă avantajele pe care le-am amintit, laptopurile de gaming au rolul de a populariza fenomenul eSports. De ce laptopuri de gaming și nu calculatoarele în sine? Pentru că laptopurile normale sunt foarte populare, iar orice versiune excentrică sau exotică întoarce imediat capetele. Laptopurile au ajuns să fie prietenoase, ușor de utilizat de toată lumea, în timp ce unitățile centrale sunt văzute pentru profesioniști.

Așadar, prin laptopuri de gaming, eSports devine un fenomen prietenos și accesibil oricui dorește să-și încerce mâna la jocurile de echipă ce pot aduce premii exprimate chiar și în milioane de dolari.

Laptopurile performante produse de către ASUS, MSI, Alienware sau chiar de către Acer, cu al lor Predator 21X, au rolul important de a descătușa gamingul din imaginea unei pasiuni care nu duce către nimic. Grație laptopurilor de gaming și a dedicației jucătorilor, competițiile sportive electronice au un viitor foarte bun.Fii primul care comentează! despre "Gaming-ul este mai mult decât o etapă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre eMag
MacBook Pro, după upgrade-ul de anul trecut, una dintre cele mai bune opțiuni de laptop pentru utilizatorii profesioniști

Închide