GREVĂ și scandal la MONDIALA. Salariații au OPRIT munca, acuzând REDUCERI de salar (FOTO&VIDEO)

Sute de angajați ai Mondiala au oprit azi munca și au făcut o grevă spontană. Motivul a fost unul simplu: conducerea le-ar fi tăiat salariile cu 10%.

Persoane din conducerea societății susțin că angajații nu și-au îndeplinit norma, iar din acest motiv ar fi fost reduse salariile cu 10%. Oamenii au aflat azi dimineață, după ce și-au văzut fluturașii de salariu.

Angajații acuză faptul că majoritatea condițiilor de muncă sunt foarte grele și că acestea nu s-au schimbat în ultimii 20 de ani. Oamenii îl așteaptă pe patronul societății să vină și să vadă condițiile în care muncesc.

Un angajat a spus că persoane din conducere le spun muncitorilor că așteaptă persoane să se angajeze în locul lor dacă nu le convine situația actuală.

”Ne-au fost tăiate salariile și nu prea înțelegem de ce. De lucru este foarte mult. Și facem numai export, să nu uităm. Ne tot amenință că așteaptă o sută de oameni la poartă. Dar nimeni nu vine”, a spus un tânăr angajat.

O femeie a declarat că își onorează munca, lucrând și peste program.

”Dimineața la ora 06.00 suntem în secție și lucrăm până la 16.00 sau 15.00. Lucrăm ca marfa să fie livrată la timp, dar noi salarii nu avem”, a spus o angajată.

Un angajat, cu 20 de ani vechime la Mondiala, a spus că i s-a tăiat salarul cu 155 de lei.

”Liderul de sindicat este pe aceiași undă cu conducerea. Toată lumea spune că Mondiala angajează, dar nu vine nimeni la ce salarii sunt. Sunt salarii de 1.200 de lei pe hârtie. Dar luăm în mână 900 de lei. Sunt care merg cu 600 de lei. Mie, personal, mi s-au tăiat 155 de lei din salar. La orice croitorie din oraș iau oamenii cu 200-300 de lei în plus”, a arătat bărbatul.

 

Fii primul care comentează! despre "GREVĂ și scandal la MONDIALA. Salariații au OPRIT munca, acuzând REDUCERI de salar (FOTO&VIDEO)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre grevă, Mondiala, protest
SUTE de sătmăreni s-au PREGĂTIT să picheteze Prefectura! PROTESTUL a fost AMÂNAT

Închide