Guvernul a decis. Vești proaste pentru demnitari, angajații de la stat și pentru aleșii locali

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru corectarea unor prevederi a OUG 114. Executivul şi-a asumat răspunderea, printre altele, pentru îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari și a valorii punctului de amendă. Iar ordonanța vine și cu vești proaste pentru aleșii locali, dar și pentru angajații din instituțiile publice care primesc sporuri.

Ordonanța fusese anunțată de Ludovic Orban, premierul arătând cu degetul către opoziție, care a atacat la CCR legea de modificare a OUG 114. Prim-ministrul a precizat că este nevoie de o nouă ordonanță pentru că legea bugetului, semnată deja de președintele Klaus Iohannis, se bazează pe modificările aduse OUG 114 printre care înghețarea indemnizațiilor demnitarilor.

Noua ordonanță prevede și înghețarea punctului de amendă, la valoarea din 2019 (145 lei), deși acesta trebuia să crească în ianuarie, odată cu majorarea salariilor.

Actul normativ vine cu vești proaste și pentru aleșii locali. Ordonanța amână pe 2021 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ care ar fi acordat pensii speciale primarilor.

“ După ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pentru un proiect de lege pentru corectarea prevederilor nocive ale OUG 114 pentru economie şi pentru adoptarea unor măsuri necesare în vederea stabilirii echilibrului bugetar pentru anul 2020, PSD într-un gest iresponsabil, a atacat la Curtea Constituţională acest proiect de lege şi împiedică intrarea în vigoare unor măsuri necesare pentru echilibrarea bugetului şi pentru încurajarea economiei”, a declarat șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

El a precizat că este vorba de îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari, după majorarea salariului minim cu 7,2% pentru anul 2020, la nivelul lunii decembrie 2019. Nici angajații de la stat care se bucură de sporuri nu au primit vești bune. Nivelul sporurilor a fost stabilit la nivelul cuantumului de luna decembrie 2019 și pentru anul 2020.

Fii primul care comentează! despre "Guvernul a decis. Vești proaste pentru demnitari, angajații de la stat și pentru aleșii locali"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre guvernul Orban
Anunțul PNL: Ce se întâmplă cu amenzile, salariile demnitarilor și pensiile speciale

Închide