HARTĂ. Localitățile sătmărene cu rate ridicate de infectare. Ce spun autoritățile

În ultimele zile, rate mai ridicate de infectare s-au înregistrat în mai multe localități din județul Satu Mare, asta potrivit hărții prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică. De altfel, autoritățile județene au anunțat în cursul zilei de astăzi că la Foieni s-a depășit rata de 3 cazuri la mia de locuitori, din cauza unui focar apărut la un centru pentru vârstnici.

Datele valabile pentru perioada 5 – 11 octombrie, arată că în ultimele 14 zile, localitățile sătmărene Foieni, Ciumești dar și Săcășeni și Batarci sunt cele în care rata de infectare a trecut de 1 – 1.5 cazuri la mia de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, autoritățile județene au anunțat că la Foieni s-a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori din cauza unui focar apărut la un centru de vârstnici din localitate.

În ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile, tendința în județ nu s-a modificat față de finalul lunii trecute, asta deși în cele mai multe județe din țară s-au raportat creșteri ale numărului de cazuri noi.

Situația la nivel național

În săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Bacău, Timiș si Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad si Olt.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.

1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60.1% din decese au fost la bărbați.

95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Cele mai multe focare, potrivit INSP, s-au înregistrat în unitățile medico-sanitare, în centrele rezidențiale pentru copii și vârstnici, în instituțiile publice și în unitățile de producție.Fii primul care comentează! despre "HARTĂ. Localitățile sătmărene cu rate ridicate de infectare. Ce spun autoritățile"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Batarci, coronavirus, coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare, COVID19
Rateu DSP! Cum a ieșit pozitivă o familie din Satu Mare fără să fie testată la Covid!

Închide