În atenția a mii de sătmăreni. Va trebui sau nu să plătim taxă pentru microcentrale?!

ANRE vine cu precizări, după ce unul dintre directorii instituției, Viorel Alicuș, a precizat în cadrul ședinței Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaților că se caută soluții pentru a impune o taxă de mediu pe centralele de apartament.

Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei vine cu explicații, după ce unul dintre directori, Viorel Alicuș, a precizat în cadrul ședinței Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaților că se caută soluții pentru impozitarea centralelor individuale. ANRE spune că nu are drept de inițiativă în acest sens și că nu a făcut și nu are în vedere o astfel de propunere.

“În ANRE, deciziile cu privire la cadrul de reglementare stabilit prin Programul multianual de emitere a reglementărilor sunt de competența Comitetului de reglementare, cu respectarea prevederilor privind transparența decizională. În conformitate cu legea de organizare și funcționare, respectiv Legea nr. 160/2012, cu modificările și completările ulterioare, ANRE nu are drept de inițiativă în privința emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu și nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe și impozite. În acest moment, ANRE nu a făcut și nu are în vedere o astfel de propunere, care excede competențelor sale de reglementare,” se arată într-un comunicat de presă al ANRE.

Alicuș a spus că s-a constatat o creștere a nivelului de CO2 la nivelul aglomerărilor urban, iar o parte din vină o poartă și centralele de apartament. Șeful Direcției de eficientizare energetică a mai spus și că se caută soluții, se consultă Directivele europene, pentru a vedea dacă se poate impune o taxă de mediu pentru centralele individuale.

Chiar dacă inițiativa nu va veni din partea ANRE, ea îi va obliga pe sătmăreni să scoată mai mulți bani din buzunare, asta pe lângă faptul că în 2015 s-a impus, potrivit directivelor europene, achiziționarea doar de centrale cu condensare.

Statisticile au arătat că peste 1,5 milioane de români utilizează centrale individuale pentru a asigura încălzirea locuințelor.

Fii primul care comentează! despre "În atenția a mii de sătmăreni. Va trebui sau nu să plătim taxă pentru microcentrale?!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Guvernul României
DRASTIC. Guvernul vrea să incendieze culturile de porumb din județul Satu Mare!

Închide