În loc să se facă operații pe inimă la Satu Mare, CJ donează aparatura Bihorului!

Spitalul Județean Satu Mare era, în anul 2012, a doua unitate spitalicească din ţară care dispunea de o pompă de circulaţie extracorporală (plămâni şi inimă artificiale), după Institutul “C.C. Iliescu”.

În loc să atragă medici care să o folosească, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a ales să dea aparatul Spitalului Județean Oradea. Vorbim despre județul Satu Mare, primul ca și mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare.

Astfel, Consiliul Judeţean Bihor a primit din partea Consiliului Județean Satu Mare o pompă de circulaţie extracorporală, aparat necesar pentru intervenţiile pe cord deschis, în valoare de circa 150.000 de euro, achiziţionat în 2012 din bugetul judeţului Satu Mare.

Se pare că ”scuza” oficială a fost că cei de la Spitalul Judeţean din Satu Mare au încercat să înfiinţeze o secţie de chirurgie cardiovasculară, dar din cauza lipsei de personal nu au putut să o dezvolte şi să obţină acreditarea.

Anunţul oficial de cedare a acestei aparaturi valoroase a avut loc miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor şi preşedintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Potrivit preşedintelui CJ Bihor, în cel mult două luni, probabil din septembrie, spitalul judeţean va porni primele intervenţii pe cord deschis în Oradea.


Nota redacției: Între timp, județul Satu Mare va rămâne tot cu ”bunele intenții” și cu morții. ”Mulțumim” conducerii Consiliului Județean Satu Mare. Poate donează și județul, să ne mai dezvoltăm și noi puțin!

1 Comment on "În loc să se facă operații pe inimă la Satu Mare, CJ donează aparatura Bihorului!"

  1. Rusine,pataki!!!tie si intregii institutii!!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTOGALERIE. Stadiul lucrările la drumurile județene. Se intervine aproape peste tot

Închide