Încă o familie din Satu Mare pusă pe drumuri. De la Urgență la o clinică din Cluj

unitate de primiri urgente satu mare

Sătmărenii care au probleme medicale ajung tot mai des de la spitalele din județul Satu Mare la Cluj. Este alarmant faptul că mulți ajung la Cluj după ce au avut experiențe nefericite cu sistemul medical. Și nu pentru afecțiuni grave, ci din cauza atitudinii unor cadre medicale.

Este și cazul familiei Lastoczi, care după ce a fost cu copilul la Unitatea de Primire Urgențe, unde nu li s-ar fi comunicat niciun diagnostic, s-a văzut nevoită să parcurgă sute de kilometri, pe propria chetuială, bineînțeles, la o clinică de pediatrie din Cluj Napoca.

Mai exact, Monica Lastoczi, mama unei fetițe, susține că s-a săturat de lipsa de implicare a unor medici de la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare. Motiv pentru care a luat drumul Clujului. La fel ca și multe alte familii.

”În loc de alte investigații, pur și simplu ne-a trimis acasă și mi-a spus că dacă va urla din nou de durere să ne întoarcem. Ce fel de comportament este acesta? Fără să aflăm de ce este această durere și să fim trimiși acasă?!”, a spus Monica Lastoczi, pentru PresaSM.ro, despre episodul de vineri, de la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

În această dimineață, familia Lastoczi s-a dus să ceară ajutor de specialitate la o clinică din Cluj. Iar medicul din Cluj i-a dat dreptate sătmărencei Monica Lastoczi, spunând că doctorul din Satu Mare trebuia să îi comunice un diagnostic.

”Deci, diagnosticul este limfadenită mezentrică, care este o inflamație a ganglionilor din intestin și care se confudă cu apendicita, având aceleași simptome de durere foarte mare de burtă. (…) Și concluzia medicului era că nu trebuia să ne trimită acasă fără diagnostic”, a declarat Monica Lastoczi pentru PresaSM.ro.

Din nou se nasc o serie de întrebări: De ce nu se putea comunica un diagnostic la Satu Mare. De ce oamenii sunt nevoiți să se deplaseze tot mai des la clinicile din Cluj pentru afecțiuni care ar putea fi tratate lejer la Satu Mare? Cine le plătește acestor oameni cheltuielile? Și asta după ce plătesc la bugetul asigurărilor de sănătate.

2 Comments on "Încă o familie din Satu Mare pusă pe drumuri. De la Urgență la o clinică din Cluj"

  1. este o non stire. i se spune UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE nu CENTRU DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT. este o diferenta. e in viata , e stabila.. e libera sa se diagnosticheze si sa se trateze unde doreste.

    View Comment
  2. pentru cel care comenteaza FARA NUME.
    In 2015 am ajuns la upu in data de 4 octombrie, unde mo dat 2 diagnostic. Pe hartie scria problema de inima, dar in cuvant zicea ca am aprindere la plamani si mo trimis la spitalul tbc. Urmatorul zii in data de 5 octombrie am mers la upu cluj unde deja vorbea despre transplant de inima si a spus ca am ajuns la ultimul moment! Nici nu a vrut sa ma lasa acasa ca nu ajungeam pana la sm!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Un nou caz, o nouă revoltă la Urgență. Copil trimis acasă fără diagnostic?!

Închide