Începe aglomerația la Petea și Urziceni. Ce spune Poliția de Frontieră

Începe aglomerația la Petea și Urziceni. Asta după ce Ungaria va ridica luni seara restricțiile impuse transportului de marfă. Poliția de Frontieră anunță măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

Autoritățile din România se așteaptă la aglomerație la granițele din vestul țării. Asta după ce Ungaria va ridica, luni la ora 23:00, restricțiile de trafic impuse în perioada Paștelui Catolic transportatorilor de marfă. Poliția de Frontieră anunță că vor fi luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

“Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Menţionăm că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română ţine legătura cu autorităţile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria,” se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Recomandările Poliției de Frontieră

Pentru a evita aglomerația, polițiștii recomandă şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la graniţa cu Ungaria (P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Nădlac ,P.T.F.  Turnu P.T.F. Vărşand, P.T.F. Borş, PTF Petea), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor.

Timpii de așteptare ar putea crește și pentru automobile. Sătmăreni care lucrează în străinătate au profitat de minivacanța de Paște și au venit acasă, iar unii se pregătesc să se reînoarcă la muncă.

Ungaria impune restricții de ciruculație pentru transportatorii de marfă odată cu sărbătorile oficiale. Ultima dată, transportatorii au fost opriți în parcări de 15 martie, când s-a sărbătorit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. După ridicarea restricțiilor, timpii de așteptare pentru camioane a crescut chiar și la patru ore la unele vămi. De departe cea mai mare aglomerație s-a înregistrat la P.T.F. Nădlac II.Fii primul care comentează! despre "Începe aglomerația la Petea și Urziceni. Ce spune Poliția de Frontieră"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ungaria
Restricții de trafic în vămi, spre Ungaria. Unele autovehicule au interzis mai multe zile

Închide