Începe procesul crimei de la Casablanca. Autorul riscă închisoare pe viață

Mâine (Luni, 1 octombrie 2018) începe procesul în care Ștefan Roman, în vârstă de 38 de ani, este inculpat în cazul crimei de la Casablanca, în care a fost ucisă barmana Nicoleta Dunca.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au solicitat internarea forțată a inculpatului la Secția de psihiatrie, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, dar judecătorii au respins această cerere.

Surse judiciare au declarat pentru PresaSM că principatul suspect și-ar fi recunoscut verbal faptele. Asta după ce în primă fază ar fi preferat să nu declare nimic. Pus, cel mai probabil, în fața unor probe, acesta ar fi ales să nu își complice și mai mult situația și ar fi admis, cel puțin verbal, anumite aspecte.

Reamintim că judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare l-au trimis după gratii pe Ștefan Roman, suspectat că ar fi ucis-o în mod brutal pe barmana Nicoleta Dunca, la motelul Casablanca, în data de 5 martie 2018.

”(…)admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe Tribunalul Satu Mare şi în consecinţă dispune arestarea preventivă a inculpatului ROMAN ŞTEFAN – pentru comiterea infracţiunii de omor calificat”, se arată în decizia judecătorilor.

PresaSM a obținut în baza Legii 544/2001 informații în premieră din ancheta polițiștilor și procurorilor în cazul uciderii Nicoletei Dunca. Oamenii legii susțin că principalul suspect Roman Ștefan i-ar fi aplicat victimei lovituri repetate cu mai multe sticle în zona capului, cu scopul de a o jefui. Cu o sticlă de vodcă i-a aplicat victimei nu mai puțin de 20 de lovituri.

”Relevant sub acest aspect este faptul că probele mai sus arătate converg în reţinerea împrejurării că inculpatul a aplicat victimei B, mai multe lovituri cu sticle în zona capului, având un interes material, respectiv a sustras din barul Casablanca, sumele de bani găsite şi mai multe cartuşe de ţigări, în cele din urmă intervenind decesul victimei”, se arată în cererea de arestare preventivă susținută de procurori în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare.

Judecătorii au fost de acord cu cererea de arestare preventivă a procurorilor.

”Măsura preventivă a controlului judiciar şi a arestului la domiciliu nu sunt suficiente pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi de la judecată şi mai ales al prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni. Faţă de aceste considerente, în baza art. 202 Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, va admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi va dispune arestarea preventivă a inculpatului A pe o durată de 30 de zile (…)”, se mai arată în documentul obținut de PresaSM.



1 Comment on "Începe procesul crimei de la Casablanca. Autorul riscă închisoare pe viață"

  1. daca are avocat bun, poate sa traga de timp mult si bine dar nu scapa.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre crimă
Crima de la Negrești. Inculpatul, la un pas să scape de după gratii

Închide