A început Bacalaureatul. Calendarul complet al celui mai important examen

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început astăzi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba romnână. Testarea se va desfășura pe durata a două zile.

În 8 și 9 iunie va avea loc proba orala la limba maternă, iar în 9 iunie și 12-13 iunie, candidații vor sustine proba de competențe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, programată între 14 și 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba romană și limba maternă cuprind texte literare și nonliterare, funcționale și nonfuncționale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență – experimentat, avansat și mediu.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afișate în 5 iulie, până la ora 16.00 și în aceeasi zi vor putea fi depuse contestațiile.

De asemenea, afisarea rezultatelor finale este programată în 10 iulie. Elevii participanți la olimpiade, dar și cei care au fost acceptați, în etapa preliminară, la universități din străinătate vor susține examenul national de bacalaureat într-o sesiune specială, care va avea loc din 29 mai și până în 9 iunie.

Fii primul care comentează! despre "A început Bacalaureatul. Calendarul complet al celui mai important examen"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.