INCONȘTIENȚI. Sute de sătmăreni amendați în 24 de ore pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Instituția Prefectului informează că în județul Satu Mare, astăzi, 28 martie, se află în carantină 225 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3570 persoane.

În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, fiind aplicate 235 de amenzi, în valoare totală de 314.450 lei.

Dintre cele 2910 persoane aflate în autoizolare la domiciliu verificate de polițiști, 3 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

De asemenea, personalul din cadrul structurilor de ordine și siguranță publică au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat prevederile art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, cu amenzi în valoare totală de 310.950 de lei.

În același timp, 126 de operatori economici din județ au fost verificați, ocazie cu care nu au fost identificate nereguli.

Fii primul care comentează! despre "INCONȘTIENȚI. Sute de sătmăreni amendați în 24 de ore pentru nerespectarea izolării la domiciliu"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
COVID-19 România: Trei noi decese întregistrate la un spital din vestul țării. Bilanțul ajunge la 29

Închide