Inspectorii OPC, dotați cu echipamente de filmare. Firmele vor avea cazier la Protecția Consumatorului


Inspectorii OPC vor filma și fotografia controalele făcute la operatorii economici. ANPC a luat și alte măsuri pentru a se asigura că firmele nu vor mai recidiva în nesocotirea legislației care protejează consumatorul. Astfel, operatorii economici vor avea un cazier cu toate abaterile constatate în urma controalelor. 

Inpectorii Comisariatelor pentru Protecția Consumatorului vor fi dotați cu echipamente de filmare și fotografiere, spun cei de la ANPC care au anunțat o serie de măsuri pentru îmbunătățirea actului de control. Șeful Autorității spune că filmările și fotografiile făcute de inspectorii au contat mult ca mijloace de probă în dosarele aflate în instanță. Patronii vor fi informați despre filmare, dar nu li se va solicita acordul.

“Experiența dobândită în cadrul controalelor realizate de catre comisarii ANPC în decursul timpului a arătat că probele (foto și video) obținute în aceste situații au fost esențiale în câștigarea unor procese în instanță, in baza proceselor verbale de constatare a contravenției încheiate cu această ocazie. ANPC respecta prevederile legale in ceea ce priveste legislatia in vigoare modificand procedura de control prin luarea unor masuri legale necesare pentru a asigura că filmarea și fotografierea în cadrul actului de control devin obligatorii, doar cu informarea comerciantului, și fără a i se solicita acestuia un acord prelabil în vedere preconstituirii de probe”, spun cei de la ANPC. 

În plus, începând cu 1 septembrie, firmele vor avea un cazier, asta pentru ca să fie mai ușor amendate dacă continuă încălcările de legislație.

”Măsurile anunțate astăzi se înscriu în abordarea de control unitară la nivel national și în politica de toleranță zero a ANPC față de încălcările legislației de către comercianți, în special în privința celor repetate. Nu mai vrem să ignorăm ”perseverența” unor comercianți în a produce iar și iar aceleași neplăceri consumatorilor și suntem gata să le arătăm acestora că și Autoritatea este gata să persevereze și să performeze în a le opri orice încercare de încălcare a legii”, a declarat Horia-Miron Constantinescu, Președintele ANPC.1 Comment on "Inspectorii OPC, dotați cu echipamente de filmare. Firmele vor avea cazier la Protecția Consumatorului"

  1. antrepenor | august 30, 2019 at 11:51 |

    Abia astept data de 1 Septembrie . Dac inspectorii vor aplica legea ,,CU ADEVARAT” o sa vedem cum toate magazinele B… devin curate , fara produse expirate la greu si mai ales N… va eticheta toate produsele aduse din alta tara , cu traducere in limba ROMANA si atunci vanzatoarele ( unele ) nu o sa mai spuna ca ;-dar noi facem curat in fiecare zi unde vedeti mizerie ?-dar ce traducere vreti ca doar se vede ca este crema de maini? -nu este obligatoriu sa cumparati de la noi !!!! Dar mai ales o sa vedem cum personalul din fast-fooduri folosesc manusile doar acolo unde trebuie si in mod corect si vor invata sa foloseasca ustensilele potrivite,nu apucam cu mana ,,ca merge mai repede”si apoi punem mana pe bani,de linsul pe degete dupa fiecare faza de lucru ce sa mai zic? Sa vina 1 Septembrie .

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ANPC
Protecția consumatorului: Fructe și legume cu “pete de mucegai”. Ce au găsit la Satu Mare

Închide