Ioana Bran: ”Pandemia de coronavirus ne obligă pe toți să fim responsabili”

Deputatul Ioana Bran a criticat în termeni duri retragerea lui Florin Cîțu din postura de premier desemnat, pe care îl consideră un moment rușinos. De asemenea, Ioana Bran susține că nu este momentul răfuielilor politice, cu atât mai mult cu cât a fost decretată pandemia la nivel internațional. 

Redăm mai jos declarația Ioanei Bran: 

”Am asistat astăzi, în Parlament, la un moment rușinos: premierul desemnat și-a depus mandatul chiar înainte de votul de învestitură! Ca un actor care, înainte să își înceapă monologul, a fugit de pe scenă. Sau ca un soldat care, înainte de bătălie, aruncă arma din mână și o ia la fugă, dezertând pur și simplu.

Știam despre dl. Cîțu că nu are dimensiunea să ocupe o astfel de funcție și că liberalii, ca și președintele Iohannis, au recurs la o mascaradă atunci când l-au nominalizat. Dar ceea ce s-a întâmplat astăzi este inadmisibil!

Pandemia de coronavirus ne obligă pe toți să fim responsabili. Nu este momentul jocurilor și răfuielilor politice. România are nevoie repede de un guvern stabil. Suntem pregătiți să lucrăm în zilele care urmează, inclusiv în weekend. Trebuie ca un nou cabinet să-și intre cât mai repede în atribuții.

Sănătatea publică este prioritară. În acest sens, am votat azi, în regim de urgență, un proiect de lege prin care definim clar responsabilitățile în situațiile de urgență, inclusiv în contextul instituirii măsurilor de carantină, dar și constituirea stocurilor pentru urgențe medicale.

Totodată, am votat un proiect de lege prin care părinții care stau acasă cu copiii, în situațiile extreme în care se închid școlile și grădinițele, să fie plătiți. Asta înseamnă responsabilitate. Ne așteptăm la aceeași responsabilitate și de la președintele României și de la „sateliții” politici din jurul său”.

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Deputat Ioana Bran
Deputatul Ioana Bran: ”Românii nu vor mai avea dreptul să crească porci! Este inacceptabil”

Închide