Ioana Bran: Pensiile nesimțite de zeci de mii de lei dispar!

Pensii speciale vot Ioana Bransursa: Ioana Bran/Facebook

Într-o postare pe Facebook, deputatul sătmărean Ioana Bran a explicat modul în care vor fi impozitate pensiile speciale, dar și categoriile profesionale incluse în proiectul votat astăzi în plenul Camerei Deputaților. Paralamentarul sătmărean spune că banii astfel economisiți de stat vor putea fi redirecționați către majorarea alocațiilor și a punctului de pensie. 

Parlamentarul sătmărean Ioana Bran a explicat, într-o postare pe Facebook, modul în care se vor impozita pensiile speciale și categoriile profesionale care vor rămâne fără o parte mare din venituri.

“S-a făcut dreptate: pensiile nesimțite de zeci de mii de lei dispar Toate pensiile speciale vor fi impozitate! Așa cum am promis, inițiativa PSD de impozitare a pensiilor speciale devine realitate. Proiectul de lege a fost adoptat în Senat în septembrie 2018. Astăzi am lucrat pe acest proiect de lege în Comisia de buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților. Toți cei 27 de membri ai comisiei am propus un Raport de adoptare a acestuia”, a spus Iona Bran.

Practic, pensiile de până la 2.000 de lei, inclusiv, nu vor fi impozitate, explică sătmăreanca, iar cele cu valori între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%. Pentru cele care trec de plafonul de 7.000 de lei, impozitul va fi de 85%.

Grila de impozitare stabilește că:

pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează;
pensiile între 2.000 și 7.000 se impozitează cu 10%;
pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% (), pentru ceea ce depășește suma de 7.001 lei. Aici trebuie să fac precizarea că dacă pensionarul a avut o contribuție care îi fixează pensia peste această valoare, impozitarea se va aplica la suma care depășește nivelul pensiei stabilit legal.

Toate categoriile de pensii speciale vor fi impozitate: pensiile de serviciu pentru deputați și senatori; pensiile judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor; pensiile funcționarilor publici cu statut special, ale funcționarilor publici parlamentari; pensiile membrilor corpului diplomatic și consular al României; pensiile membrilor Curții Constituționale și ale personalului aeronautic civil; pensiile aleșilor locali, primari și viceprimari, precum și președinți și vicepreședinți de Consilii Județene; pensiile foștilor președinți ai României.

Ioana Bran este înrcrezătoare că legea nu doar că va fi promulgată, ci va trece și testul Curții Constituționale, iar din banii astfel “economistiți” de stat, se va putea dubla alocația și crește punctul de pensie.

“Proiectul a fost susținut și de colegii de la celelalte partide. Principiul contributivității se va aplica astfel pe toate palierele societății românești. Mă bucur că, în numele echității, a existat consens politic. Am votat această lege cu 307 voturi „pentru”. Pentru că există un articol prin care vor fi impozitate și pensiile parlamentarilor, acesta va fi votat mâine în camerele reunite ale Parlamentului, așa cum este stabilit în regulamentele celor două camere. Este o lege care respectă prevederile Legii pensiilor publice, este constituțională și poate produce efecte imediat. Și care va aduce bani la buget. Guvernul nu va mai avea nicio scuză ca să nu dubleze alocațiile copiilor și să nu crească punctul de pensie cu 40% din septembrie”, a mai precizat Ioana Bran.2 Comments on "Ioana Bran: Pensiile nesimțite de zeci de mii de lei dispar!"

 1. Da nici tu nu vei mai beneficia de acea pensie nu e o problema nu??? Te descurci tu cumva!!!

  View Comment
 2. Acesti oameni au pus cireasa pe rahat. Dupa cateva analize se va proceda astfel cu aceasta impozitare.

  Nu este mentionat ca pensiile se vor cumula, insemnand ca au 2 pensii diferite, pensie pe baza de contribuitivitate si pensie speciala iar impozitare se aplica astfel:

  Pensie pe baza de contribuitivitate: 7000 lei.

  0-2000 lei – 0%
  2000-7000 – 10% = 500 lei impozit

  Pensie speciala: 7000 lei

  0-2000 lei – 0%
  2000-7000 – 10% = 500 lei impozit

  In total se aplica 1000 lei impozit, deci in loc de 14000 o sa primeasca 13000. Frectie de picior.

  In mod normal ar trebui cumulate pensiile, impozitarea facandu-se pe suma totala. Nu va bucurati atat de tare de aceasta propaganda inainte de alegeri.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Deputat Ioana Bran, Ioana Bran
Deputatul sătmărean Ioana Bran a respins amânarea creșterii alocațiilor pentru copii

Închide