Iohannis, către PSD: “Veți fi moralmente răspunzători pentru moartea a zeci sau sute de români”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o nouă declarație de presă în contextul în care România a înregistrat în ultimele zile recorduri de cazuri noi, starea de alertă urmează să expire, iar Parlamentul încă tot nu a adoptat legea care să reglementeze carantina și izolarea la domiciliu. 

Șeful statului a făcut o scurtă trecere în revistă a problemelor legate de pandemie, vorbind inclusiv despre faptul că unii sunt adepți ai teoriilor conspirației, asta în timp ce impactul asupra tuturor țărilor este unul devastator.

“Din nefericire, pandemia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund. Și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi și 30 de oameni au murit. Această boală, din păcate, există, cu impact devastator asupra lumii, dar și a României, din păcate. Este foarte greu de luptat cu această boală,” a spus șeful statului.

Șeful statului a făcut un nou apel la parlamentari și a arătat cu degetul spre cei din PSD care, a spus președintele, tergiversează discuțiile.

“Am spus săptămâna trecută că nu e momentul unei dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD-ul a acționat și reacționează în Parlament, acum, când este în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în regim de urgență, este urgentă nevoie de această lege. PSD-ul a venit cu argumente care pur și simplu sunt false”, a punctat Klaus Iohannis.

Iohannis: “Mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD”

Președintele a adus acuzații dure la adresa PSD pentru modul în care a înțeles să poarte discuțiile despre legea carantinei.

“Putem să constatăm că PSDul tergiversează această discuție și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul. PSD-ul privează guvernul de un instrument extrem de important în combaterea acestei epidemii. Vă spun drept, este extrem de trist, este șocant, pentru că poate să coste viața a zeci, Doamne ferește, a sute de români!,” a spus președintele României. “Veți fi moralmente răspunzători, poate, de moartea a zeci sau sute de români. Această tergiversare este intolerabilă”, a spus Iohannis.

Fii primul care comentează! despre "Iohannis, către PSD: “Veți fi moralmente răspunzători pentru moartea a zeci sau sute de români”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Klaus Iohannis
Ministrul Sănătății: Starea de alertă după 15 iulie e aproape iminentă

Închide