Iohannis, despre anularea amenzilor: Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți. Pericolul nu a trecut

Într-o nouă declarație de presă, șeful statului a lansat un nou atac la adresa PSD și a criticat CCR de invalidare a Ordonanței care a redus cuantumul amenzilor. Președintele a mai subliniat și faptul că epidemia nu a trecut. 

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a criticat oamenii politici care au susținut scăderea cuantumului amenzilor. Șeful statului a spus că fără sancțiuni, persoanele care ar fi decedat ar fi fost mult mai multe.

“România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile. E încă un semn de nepăsare, inconștiență.” a spus șeful statului. “Pentru acești politicieni, interesul politic e mai presus de oameni”, a menționat Iohannis. “Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți. Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia CCR. Regulile și sancțiunile impuse de autorități nu au avut și nu au alt scop decât protejarea vieții și sănătății fiecăruia dintre noi”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis, atac dur la PSD

Președintele a continuat cu un atac la adresa Partidului Social Democrat.

“Politicienilor, care fac un scop din apărarea și protejarea drepturilor celor care încalcă legea, le cer să înceteze ca prin discursurile și acțiunile lor să pună în pericol viața cetățenilor. Românii se confruntă din păcate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit  și celălalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societatea și pentru viitorul țării noastre. Cei mai bine intenționați dintre noi am fi crezut poate că atunci când națiunea noastră are de înfruntat o provocare teribilă, fără precedent, toate forțele, în special cele politice, se unesc pentru a depăși cu bine perioada critică. O iluzie și speranțe deșarte, pentru că lupul, ca în celebrul proverb, își schimbă blana, dar năravul ba. Profitând de faptul că atenția publică este concentrată, cum este și firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD-ul a lucrat în Parlament. A lucrat mult și prost, toxic de-a dreptul, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. A continuat să facă ce știe mai bine acest partid nociv, care a scos în stradă, să nu uităm,  sute de mii de români revoltați, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni”, a spus șeful statului despre social-democrați.

Iohannis a trecut în revistă și protestele din stradă împotriva PSD, dar și alte decizii politice luate de cei aflați acum în opoziție și care au scandalizat opinia publică în cursul ultimilor doi ani.

“Nu mai este un secret pentru nimeni că PSD a infestat cu persoane obediente până și cele mai importante instituții ale statului român. Oameni lipsiți de profesionalism, de caracter și de responsabilitate fac jocurile pesediștilor din funcțiile publice pe care vremelnic le ocupă”, a mai spus șeful statului.

Iar acestea nu au fost singurele lucruri pe care președintele le-a reproșat celor din PSD.

“Astăzi, PSD vrea să îi apere pe infractori, pe cei care sfidează regulile și încalcă legea, cu sprijinul acelorași sateliți. Modul conjunctural al PSD de a legifera și maniera discreționară de a se comporta ca majoritate parlamentară au condus, de fapt, la ani pierduți pentru România și pentru români. Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza câtă vreme PSD-ul continuă să controleze majoritatea parlamentară. Resetarea României înseamnă o construcție în jurul a ceea ce funcționează, în jurul românilor onești, a profesioniștilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice și și-au făcut datoria bine. Ei trebuie lăsați, promovați și încurajați să schimbe România în bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetățenilor, o minoritate insignifiantă în viitorul Parlament”, a mai spus șeful statului.

“După ce vom ieși din această criză, obiectivul nostru trebuie să fie de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice și durabile. Știm ce avem de făcut și vom continua cu și mai multă energie să reparăm tot ceea ce s-a dovedit în această perioadă că funcționează greșit,” a încheiat șeful statului.

Fii primul care comentează! despre "Iohannis, despre anularea amenzilor: Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți. Pericolul nu a trecut"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Klaus Iohannis
Va fi sau nu liber la pește? Anunțul făcut de premier despre vânătoare și pescuit, după 15 mai

Închide