IRONIC. Autoritățile au amendat adăposturile de câini din județ. Dacă nu ajută, statul încurcă

Statul reușește să demonstreze faptul că dacă nu poate ajuta, atunci sigur te va încurca. așa se face că două adăposturi pentru animale din județ, aparținând unor asociații pentru protecția drepturilor animalelor, au fost sancționate de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare.

”Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, 2 avertismente și 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.900 lei, după cum urmează: nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate – 2 avertismente pentru crescători particulari: 1 – Căuaș, 1 – Turulung. Nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea adăposturilor, incintelor și padocurilor pentru câinii fără stăpân – 1900 lei – 2 adăposturi pentru carnasiere fără stăpân”, se arată într-un comunicat DSVSA.

Culmea ironiei, același DSVSA a confiscat sute de kilograme de carne, cantitate pe care în loc să o pună la dispoziția animalelor din adăposturi, o incinerează. Asta e logica statului român.

”În urma acțiunilor întreprinse de vameși, polițiști de frontiera și medicii veterinari din Postul de Inspecție Halmeu, au fost supuse sechestrului / reținerii oficiale cantitățile de 46,6 kg carne de pasăre, 6,9 kg preparate din carne de pasăre, 11 kg untură de porc,1,3 kg slănină, 18 kg preparate din carne de porc,7 kg de unt, 1,5 kg conserve, în valoare totală de 1.168 lei , produse care au fost incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.”, se mai arată în sursa citată.

 

3 Comments on "IRONIC. Autoritățile au amendat adăposturile de câini din județ. Dacă nu ajută, statul încurcă"

 1. Nu fiți tâmpiți!
  În primul rând, angajații/voluntarii respectivelor adăposturi trebuie să respecte normele minime de igienă, altfel cânii sunt în pericol de a se îmbolnăvi, iar șansele de adopție a unui câine bolnav sunt 0!
  În al doilea rând, carnea pe care DSVSA-ul o confiscă, dacă s-ar atribui acestor adăposturi, cine garantează că angajații nu ar duce-o acasă sau ar vinde-o?!?

  View Comment
 2. Giana Maria | noiembrie 11, 2017 at 12:12 |

  Cât de idioți puteți să fiți mă?
  Acești oameni fac aproape imposibilul să ajute cățeii fără stăpân și voi în exces de zel amendați acești oameni care chiar fac ceva pentru bunăstarea animalelor, în schimb voi putori lor stați în caldurică și vă luați salariile babane din bani publici.
  RUȘINE SĂ VĂ FIE !

  View Comment
 3. Ar trebui închise toate lagărele de concentrare ale ongurilor de traficanți de caini ,numiți si iubitori de animale.
  acesti cutofili, ,nu doresc rezolvarea problemei maidanezilor pentru ca ar rămâne fara donații si alte bonusuri ilicite.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Șeful Direcției de Impozite Locale Satu Mare, Iosif Drimuș, înmormântat duminică

Închide