ISTERIE națională pe seama Careiului. Localnicii sunt REVOLTAȚI de informațiile apărute

Într-o parte a mass media națională s-a creat o veritabilă isterie pe seama unor declarații făcute recent de către Andrei Păunescu în municipiul Carei. Chiar în fața statuii lui Avram Iancu, fiul regretatului Adrian Păunescu a declarat că la Carei ”limba română se vorbește în șoaptă”. Postarea a apărut într-un material video, publicat pe mai multe rețele online.

”Sunt la Carei. Sunt la Carei pentru că am aflat că în orașul acesta aflat la marginea României, la granița României cu Ungaria, limba română se vorbește în șoaptă”, a declarat Andrei Păunescu în materialul video.

Declarația a generat un val de reacții contrare extrem de puternice chiar din partea localnicilor. Românii și maghiarii au protestat împreună împotriva acestei informații aruncate în spațiul public. Careienii consideră că limba română nu se vorbește în șoaptă la Carei.

Cu toate acestea, informația lansată de Andrei Păunescu a fost preluată rapid de către mai multe televiziuni, precum Kanal D și la B1 TV, dar și alte publicații online.

Mai mulți jurnaliști din municipiul Carei, precum Szasz Lorand, Cristian Havrincea sau Ovidiu Doka au protestat public împotriva acestor informații, pe care le consideră cel puțin exagerate.

Interesant rămâne faptul că în municipiul Carei nu au existat în ultimii ani incidente notabile cu caracter interetnic. Mai mult, nicio persoană nu s-ar fi plâns că nu a putut folosi limba maternă, fie română sau maghiară, în spațiul public.

Nota autorului: Ciprian Bâtea – editor și proprietar PresaSM.ro. Sunt careian la origine și român. Moț și membru al Societății Cultural Patriotice Avram Iancu. Personal nu am simțit derapaje naționaliste evidente la Carei (cu excepția unor descreierați, alcooliști dovediți medical). Comunitatea este guvernată de un principiu al echilibrului și respectului reciproc.

1 Comment on "ISTERIE națională pe seama Careiului. Localnicii sunt REVOLTAȚI de informațiile apărute"

  1. Trebuia să intre cumva și el în lumina reflectoarelor, nu?!? Moare de foame, probabil …
    Păcat, îl dezonorează pe taică-său, care a fost un mare poet și un OM și mai mare! Datorită regimului, a trebuit să scrie și poezie politică, dar nu pupincurisme, precum Vadim!
    Respect tatălui, rușine fiului!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Carei
BĂTAIE pe MILIOANE de euro! RECORD de firme înscrise pentru Marea Asfaltare a Careiului

Închide