Izolare la domiciliu și după 1 iunie pentru cei veniți din străinătate. Cine va putea evita măsura

Persoanele care vin din zone „roșii” în România vor intra în izolare timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Măsura poate fi evitată de cei care revin în România doar din țări care nu prezintă risc, titrează Digi24.

Cetățenii români sau străini care vin în România vor intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile și după data de 1 iunie. Această măsura va rămâne valabilă până pe data de 15 iunie și este valabilă pentru zonele „roșii”, cum ar fi Spania, Italia, Germania sau alte tări cu risc de răspândire a virusului. Cine vine dintr-o zonă cu risc mic, sau fără risc, va putea evita măsura izolării.

„Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban fără a preciza care sunt țările care nu prezintă risc.

Ultima actualizare a INSP  plasa în zona roșie Austria, Belgia, Elvetia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia. În schimb lista era valabilă pentru luna trecută, iar odată cu intrarea în starea de alertă, tot potrivit INSP, carantina este obligatorie pentru cei care se întorc din orice călătorie internațională.

În plus, evoluția pandemiei arată că situația la nivel internațional s-a modificat. Potrivit datelor de astăzi, cele mai multe noi cazuri au fost înregistrate în SUA, Rusia, India, Chile și Brazilia.

Cel mai probabil, lista va fi modificată.

Fii primul care comentează! despre "Izolare la domiciliu și după 1 iunie pentru cei veniți din străinătate. Cine va putea evita măsura"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autoizolare
Tot mai mulți sătmăreni revin acasă. Sute de persoane au mai intrat în izolare

Închide