Jandarmeria Satu Mare se pregătește pentru valul de migranți. Pază la frontieră

Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare se pregătește să facă o serie de achiziții de tehnică, prin intermediul unui proiect european. Și asta pentru că Jandarmeria Satu Mare se pregătește să asigure paza localităților de frontieră, în perspectiva valurilor migraționiste care se anunță. 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare în colaborare cu colegii din cadrul Gărzii Naționale din Ucraina au câștigat un proiect european care are în vedere îmbunătățirea nivelului de securitate a populației care locuiește în regiunile Satu Mare și Zakarpattya. Cele două părți se pregătesc să realizeze un exercițiu comun pentru a ajuta la îmbunătățirea pregătirii teoretice și practice a participanților.

Exercițiul comun va avea loc în Ivano-Frankivsk și își propune să ofere personalului ambelor instituții posibilitatea de a-și armoniza tehnicile și tactica de intervenție în gestionarea unui flux mare de migranți, cu posibilitatea degenerării în revolte.

O contribuție importantă pentru îndeplinirea obiectivului proiectului o reprezintă achiziționarea de echipamente specifice. Acestea se împart pe mai multe categorii: echipamente de protecție, echipamente de comunicații, echipamente de ghidare pe teren și un vehicul specializat.

Aceste achiziții vor spori nu numai capacitățile operaționale ale personalului, dar și siguranța misiunilor și vor crește încrederea în sine a grupurilor țintă în desfășurarea misiunilor de ordine publică.

Achizițiile vor fi efectuate în funcție de nevoile fiecărui partener, în conformitate cu legislația națională și internațională. Creșterea capacității operaționale pentru structurile cu atribuții de intervenție în domeniul combaterii mulțimilor și a gestionării corespunzătoare a crizelor în domeniul ordinii publice, poate fi realizată doar prin dezvoltarea unui mod comun de intervenție pentru partenerii implicați.

Fii primul care comentează! despre "Jandarmeria Satu Mare se pregătește pentru valul de migranți. Pază la frontieră"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Județean de Jandarmi
FOTOGALERIE. Poliția și Jandarmeria, în mall-ul NEPI Satu Mare. Ținta: hoții din locuințe

Închide