Jó ideje nincsenek már koronavírusos páciensek a nagykárolyi kórházban. A polgármester az intézmény megnyitását kéri!

ARHIVA

A hazai koronavírus–járvány kezdetén nevezték ki a Nagykárolyi Városi Kórházat úgynevezett támogatói kórháznak, vagyis az intézmény  csak azokat a betegeket fogadja, akiket COVID-19-es, azaz újtípusú koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak — hosszú napok óta azonban már egyetlen egy ilyen pácienst sem kezelnek. Ennek tükrében Kovács Jenő polgármester arra kéri az illetékeseket, hogy nyissák meg az intézményt a nagykárolyi betegek előtt.

„Értem én, hogy a koronavírus–járvány kezdetén azonnali intézkedéseket kellett hozni a fertőzés terjedésének lassítása érdekében, s ezen intézkedéscsomagba tartozik az is, hogy a nagykárolyi kórházat támogatói korházzá sorolták be. Azt viszont most már nem értem, hogy a kórház miért van bezárva továbbra is a városi és a környékbeli betegek előtt, miközben jó ideje egyetlen egy koronavírussal fertőzött pácienst sem látnak el falai között.” – mondja Kovács Jenő nagykárolyi polgármester. Mint hangsúlyozza, az intézmény egészségügyi dolgozói is teljes mértékben egyetértenek az önkormányzattal a kórház újranyitásával kapcsolatban.

„Nyomatékosan kérjük az illetékes hatóságokat, a jelenlegi állapotok figyelembe vételével vizsgálják felül a több mint két hónappal ezelőtt meghozott döntést, és nyissák meg a Nagykárolyi Városi Kórházat a betegek ellátása érdekében. Úgy, ahogy ezt meg lehetett tenni a poliklinika esetében, véleményünk szerint megoldható lenne a kórház esetében is. Ebben a kérésünkben az intézmény egészségügyi dolgozói is támogatnak bennünket.”  tette hozzá a polgármester, aki korábban hathatósan kérte a poliklinika újranyitását is.

Országszerte több, a betegek jogait védő civil szervezet is vészharangot kongat azzal kapcsolatban, hogy a szükségállapotban meghozott, ám mai napig érvényben lévő intézkedések most már kissé indokolatlanul  korlátozzák a betegek ellátáshoz való hozzáférését.

Fii primul care comentează! despre "Jó ideje nincsenek már koronavírusos páciensek a nagykárolyi kórházban. A polgármester az intézmény megnyitását kéri!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Zece zile fără niciun caz nou de coronavirus la Satu Mare

Închide