Kereskényi: biztosítsák az anyagi fedezetet is az oltáskampányhoz!


Az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi kormányrendelettel az önkormányzatokra bízná a COVID-19 elleni védőoltás lebonyolítását, amely során nemcsak a megfelelő oltási központoknak kell helyszínt biztosítani, hanem a polgármesteri hivataloknak kellene felszerelniük azokat és a személyzetet bérezését is biztosítaniuk kell.

Kereskényi Gábor polgármester szerint a minisztériumnak nem lenne szabad lepasszolnia ezt a rendkívül fontos feladatot és amíg el nem múlik a veszély, minden energiájukat a védőoltáskampány megszervezése kellene fordítaniuk.

Ahogy azt a Romániai Municípiumok Egyesületének frissen megválasztott elnöke, Emil Boc kolozsvári polgármester is kifejtette, minden polgármester egyetért azzal, hogy a védőoltás-akció minél hamarabbi lebonyolítása rendkívül fontos, hiszen csak ezt követően térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba.

”A sürgősségi kormányrendelet feladatokat és felelősséget hárít az önkormányzatokra, miközben nem biztosítja az ehhez szükséges anyagi fedezetet. Éppen ezért módosítani kell rajta, úgy, hogy a költségek és a feladatok is arányosan legyenek elosztva. Ahhoz, hogy az oltási akció sikeres legyen, az Egészségügyi Minisztériumnak is felelősséget kell vállalnia, ki kell vegye a részét belőle” – fejtette ki a helyzet kapcsán Kereskényi Gábor polgármester.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal már kijelölte azt az öt épületet amelyben az oltási központok lesznek berendezve, ugyanakkor egyéb városokhoz hasonlóan kéri a minisztériumot, hogy biztosítsa az ezek felszereléséhez és működtetéséhet szükséges összeget.

”Abban az esetben, ha nem lesznek biztosítva az ehhez szükséges alapok, egyéb, fontos beruházások kivitelezése maradhat el” – nyilatkozta a polgármester.Fii primul care comentează! despre "Kereskényi: biztosítsák az anyagi fedezetet is az oltáskampányhoz!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
Vaccinare COVID-19: Primarul Kereskényi critică Ministerul Sănătății

Închide