Korlátozások Magyarországon


Határkorlátozások lépnek érvénybe Magyarországon szerdától. Magyarország vörös, sárga és zöld kategóriába sorolja az államokat az aktuális fertőzöttség mértéke szerint. A zöld zónából érkezők korlátozás nélkül beléphetnek Magyarország területére, a sárga zónából érkezőkre korlátozások vonatkoznak, a vörös zónából érkező nem magyar állampolgárok belépését pedig nem engedélyezik.

Romániát a sárga zónába sorolták a magyar hatóságok, és ennek megfelelően a Romániából Magyarországra utazókat egészségügyi vizsgálatnak vetik alá a határnál. Ha a koronavírus-fertőzés tüneteit észlelik náluk, a nem magyar állampolgárok nem léphetnek be az ország területére. Azokat, akiknél az egészségügyi vizsgálat nem állapítja meg fertőzés gyanúját, 14 napra a járványügyi hatóság által kijelölt karanténba vagy – ha arra lehetőség van – házi karanténba helyezik.

A karanténkötelezettség alól azok mentesülnek, akik a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel elvégzett két SARS-CoV-2-teszt eredményével igazolják, hogy nem fertőzöttek. Az eredményt tartalmazó okirat magyar vagy angol nyelvű kell hogy legyen.

Az idénymunkások belépését engedélyezi Magyarország, de csak az erre a célra kijelölt határátkelőhelyeken, és csak abban az esetben, ha a munkáltató előzetesen elektronikus formában elküldi a határrendészetnek a nevüket és személyi adataikat tartalmazó értesítést.

Az országon való átutazást szintén engedélyezik a magyar hatóságok, de feltételekkel: legtöbb 24 órán belül el kell hagyni az országot, illetve igazolni kell az utazás célját, valamint azt, hogy a célországba történő belépés biztosított. A Magyarországon átutazóknak a hatóságok által megszabott és a rendőrség hivatalos honlapján közzétett útvonalat kell követniük. A honlapon a pihenőhelyeket is feltüntetik.Fii primul care comentează! despre "Korlátozások Magyarországon"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Korlátozás, koronavírus
456 új koronavírus fertőzött

Închide