Korszerűsítik a 139–es megyei utat


Folytatódik az infrastruktúra korszerűsítése: egy 40 kilométer hosszúságú útszakaszt modernizálnak, mely egy alternatívát jelenthet a Szatmárnémeti és Nagybánya közti országútakkal szembeni közlekedésre.

A Tehnikai Támogatás Operatív Program 2014 – 2020-as kiírásában nyert vissza nem térítendő támogatást a „139-as jelzésű megyei út korszerűsítése Szatmárnémeti – Barlafalu – Máramaros megye határa szakaszon” nevet viselő projekt. A munkálatok előrelátható költsége 1 400 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a teljes összeg 98%-át teszi ki, míg a fenmaradó 2%-ot saját költségvetéséből fedezi a Szatmár Megyei Tanács.

Az említett útszakasz, melyre a tehnikai dokumentációt készítik, Szatmárnémeti kijáratától indúl, áthalad Pálfalván, majd Ombód, Petyén, Szamosapáti, Kiskolcs, Nagykolcs, Szamoskrassó, Szamoslippó, Szamosborhíd, Szamosveresmart, Remetemező, Barlafalu érintésével ér el Máramaros megye határáig.

A 193-as jelzésű megyei út közvetlenül kapcsolódik a transzeurópai közlekedési hálózathoz a szatmárnémeti 19A országút kereszteződésén keresztül, és közvetlenül kapcsolódik Máramaros megyéhez, ahol a Nagybánya közelében lévő 1C országút kereszteződéséig folytatatódik.
A korszerűsítési munkálatok az Észak – Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Szatmár Megyei Tanács partnerségében valósulnak meg.Fii primul care comentează! despre "Korszerűsítik a 139–es megyei utat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.