La un pas de ”revoltă”. Sporurile medicilor din Spitalul Județean, reduse la minim

FOTO: Arhivă

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a decis reducerea la minim a sporurilor acordate medicilor și asistentelor din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a dat vina pe legile în vigoare, care nu asigură o finanțare echitabilă pentru întregul personal. Din banii ”luați” de la medici și asistente se va asigura mărirea salariilor celorlalte categorii de angajați, care amenințau cu proteste. În schimb, reprezentanții medicilor acuză o nedreptate, care se va reflecta asupra sistemului medical.

Medicii acuză o nedreptate

Liderul de sindicat al medicilor din Spitalul Județean Satu Mare, dr. Roxana Rugea, a atacat decizia Consiliului Județean, precizând că este o nedreptate făcută cadrelor medicale. Cu atât mai mult cu cât volumul de muncă este unul foarte mare. Prin decizia de reducere a sporurilor la minim, dr. Rugea este de părere că va afecta negativ sistemul medical.

”S-a făcut o ședință la Consiliul Județean, săptămâna trecută, unde s-a comunicat că nu mai au bani și ne-au redus sporurile la minim. Este este cea mai proastă hotărâre posibilă (…) Este vorba de un volum foarte mare de muncă. Pe lângă muncă, noi aducem bani în sistem, dar banii nu se întorc la noi (…) Lucrăm în foc continuu, însă nu suntem răsplătiți. Avem 20 000 de internări făcute, de la începutul acestui an și e numai luna aprilie!”, a declarat liderul de sindicat al medicilor, dr. Roxana Rugea, citată sătmăreanul.ro.

Consiliul Județean acuză Guvernul

Reporterii PresaSM l-au contactat pe președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, care a precizat că decizia de reducere la minim a sporurilor acordate medicilor este cauzată de lipsa de fonduri și de actuala legislație.

Banii obținuți din reducerea sporurilor medicilor și asistenților vor fi direcționați pentru asigurarea ”normei de hrană” a celorlalți angajați din Spitalul Județean, respectiv farmaciști, biologi, chimiști, economiști, juriști sau alte categorii de personal auxiliar. Și asta pentru a asigura un echilibru de salarizare în Spitalul Județean.

”Am avut cel puțin 20 de întâlniri cu șefii de secții din Spitalul Județean Satu Mare. Noi le-am comunicat care este anvelopa salarială, din care trebuie să ne descurcăm. Nu noi dăm acești bani. Dar când s-au făcut măririle de salarii în Spitalul Județean nu s-au făcut pentru toată lumea, doar pentru medici și asistenți. Nu este normal ca un farmacist, chimist sau biolog, respectiv un economist sau jurist, să câștige mai puțin decât o asistentă. Trebuia să asigurăm o anumită echitate din banii pe care îi avem la dispoziție. Facem apel la înțelegere. Situația se schimbă lunar, o să vedem dacă se va mări anvelopa”, a declarat Pataki Csaba pentru PresaSM. 

De altfel, în ultimele luni, mii de angajați ai Spitalului Județean Satu Mare – alții în afară de medici și asistente – au amenințat cu diferite forme de protest, acuzând lipsa de corectitudine în politica de salarizare. Prin această decizie de ”echilibrare” a salariilor, conducerea Consiliului Județean încearcă să mai detensioneze situația.

1 Comment on "La un pas de ”revoltă”. Sporurile medicilor din Spitalul Județean, reduse la minim"

  1. Cedeti aicea se greseste.
    Voi nu sporuri trebuie sa cereti ci salarii!!! Sporul nu este obligatoriu si se poate taia cand au iei chef dar daca cereti salarii!!! Acele nu se pot taia asa din usurinta

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTOGALERIE. Ultimele lucrări la ”Autostrada Codrului”. După care totul se oprește

Închide