POMPIERII sătmăreni: Apelurile privind ÎNCĂLCAREA legii ANTIFUMAT nu se fac la 112!

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare îi informează pe sătmăreni că sesizările privind încălcarea Legii antifumat nu se fac la numărul de urgenţă 112!

“Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI, mai sus menționate. Recomandăm cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor”, avertizează pompierii. 

Reamintim că fumatul reprezintă inclusiv o cauză a incendiilor, fapt pentru care recomandăm fumătorilor să nu arunce la întâmplare resturile de țigări și chibrituri nestinse. Conform datelor statistice înregistrate la nivelul IGSU, anul trecut la nivel național 11% dintre incendiile înregistrate au fost cauzate de nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor în ceea ce privește fumatul.

Modul de reglementare a fumatului, ca parte a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, era verificat și înainte de apariția acestei legi, aspect care va rămâne în atenția noastră și în timpul controalelor executate în teren, mai spun pompierii.

Fii primul care comentează! despre "POMPIERII sătmăreni: Apelurile privind ÎNCĂLCAREA legii ANTIFUMAT nu se fac la 112!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul pentru Situații de Urgență
INCENDIU la Negreşti-Oaş. Podul unei case, făcut SCRUM

Închide